Olimpinė prizininkė irkluotoja Donata Vištartaitė: dar reikės laiko suvokti, kas įvyko

Olimpinė prizininkė irkluotoja Donata Vištartaitė: dar reikės laiko suvokti, kas įvyko

Naktį iš antradienio į trečiadienį į Lietuvą atkeliavo pirmasis Rio de Žaneiro olimpinių žaidynių medalis. Jį parvežė kartu su Milda Valčiukaite porinių dviviečių valčių varžybose bronzos apdovanojimą pelniusi irkluotoja Donata Vištartaitė.

"Olimpinėse žaidynėse iškovoti medalį yra labai smagu. Nors emocijos jau šiek tiek nuslūgo, su Milda dar sunkiai suvokiame, kas įvyko. Dar reikęs laiko su tuo susigyventi ir tą suvokti", - apie pasiektą pergalę oro uoste žurnalistams teigė D. Vištartaitė.

Irkluotoja pripažino, kad ji, kaip ir prieš kiekvienas varžybas, Brazilijoje tikėjosi kovoti dėl aukščiausių vietų: "Kiekvienas sportininkas svajoja apie aukščiausios prabos medalį, bet bronza mus labai tenkina".

Rio de Žaneire irklavimo varžybų tvarkaraštį ne kartą koregavo prastas oras. 27-erių metų sportininkė džiaugiasi, kad jai ir 22-ejų metų M. Valčiukaitei pavyko susitvarkyti su nervais.

"Truputį nerimo kėlė oro sąlygos. Nebuvo aišku, ar vyks finaliniai plaukime, ar ne. Dėl to buvo sunku psichologiškai, daug streso. Manau, kad su jauduliu susitvarkyti mums pavyko. Taisytinų dalykų visada būna, bet klaidų dar neaptarinėjome. Dabar reikės pailsėti, nes neturėjau kada net susiplanuoti atostogų", - kalbėjo D. Vištartaitė.

Irkluotoja pripažino, kad šis olimpinių žaidynių bronzos medalis jai yra brangesnis už pasaulio čempionato auksą. Planetos čempionėmis D. Vištartaitė ir M. Valčiukaitė tapo 2013 metais. 

"Olimpinės žaidynės turi savotiška didžią aurą. Vien apie tai pagalvojus, kyla jaudulys. Olimpinės žaidynės yra visa ko apvainikavimas", - pabrėžė irkluotoja.

D. Vištartaitei tai buvo antrosios olimpinės žaidynės. Prieš ketverius metus ji Londone irklavo vienvietę valtį ir užėmė aštuntąją vietą. Sportininkė pripažino, kad sąlygos Brazilijoje buvo gerokai prastesnės, bet viską nustelbė olimpinių žaidynių dvasia. Irkluotojams Brazilijoje neramumus kėlė permainingas oras ir incidentai mieste.

"Man Londone buvo pirmosios žaidynės ir jos paliko didžiausią įspūdį. Rio de Žaneire tikėjausi šiek tiek daugiau, bet žaidynės yra žaidynės, todėl esu patenkinta. Teko girdėti apie keletą incidentų mieste ir būdavo baugoka vaikščioti už olimpinio kaimelio ribų. Galbūt kažkiek nuvylė pati organizacija, buvo nemažai, nors ir nedidelių, bet nemalonių dalykų, tokių kaip eilės prie kuprinių pridavimo, arba komplikuotas nuvykimas į treniruotes ant vandens. Saugumas kaimelyje (M. Valčiukaitę apvogė kambarinė - red. past.) nebuvo užtikrintas, bet šiaip viskas buvo gerai. Dėl vandens - iš mūsų komandos tai niekas nesusirgo, bet žiniasklaida mirgėjo pranešimais apie užterštumą. Uodų neteko matyti, bet paskutinę dieną keletas įkando", - šypsojosi irkluotoja.

Abi Lietuvos sportininkės irklavime dar yra gana jaunos, todėl užsikeltos kartelės neketina nuleisti. Kitas jų didelis tikslas - Tokijo olimpinės žaidynėse.

"Nenoriu nieko žadėti, bet manau, kad mes abi dar liksime irklavime ir Tokijo žaidynėse, todėl sieksime ten pasirodyti ne prasčiau", - pabrėžė D. Vištartaitė.

Kartu su D. Vištartaite į Lietuvą jau grįžo jauniausias Lietuvos olimpietis 18-metis Armanda Kelmelis, kuris Rio de Žaneire užėmė 19-ąją vietą, bei atsarginis irkluotojas Žygimantas Gališanskis.

D. Vištartaitės komandos draugė M. Valčiukaitė, kaip ir likę Lietuvos irkluotojai dar keletą dienų praleis Brazilijoje.

"Labai pasiilgau namų. Brazilijoje buvome daugiau nei tris savaites. Pakankamai pailsėjau, pakankamai pamačiau. Likusi komandos dalis nusprendė dar pasilikti", - paaiškino D. Vištartaitė. 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder