Rytojaus Klaipėda - miestiečių rankose

Rytojaus Klaipėda - miestiečių rankose

Po kelių dienų paaiškės, kas vadovaus miestui ateinančius 4 metus. Arvydo Vaitkaus komanda jau pademonstravo stipriausią debiutą savivaldos rinkimuose visoje Lietuvoje. Į miesto Tarybą išrinkti septyni A. Vaitkaus bendražygiai.

Lyderiui liko paskutinis egzaminas. Daugiau apie tai interviu su A. Vaitkumi.

Jūsų startą rinkimuose galima pavadinti įspūdinga pradžia, tiesa?

Septyni mandatai miesto taryboje - tikrai neblogas rezultatas. Startuoti politikoje ir šiaip nėra lengva užduotis, nes susiduri su daug natūraliai kylančių iššūkių. O mes dar patyrėme ir išskirtinį puolimą visos šalies mastu, panaudojant šmeižtą ir visuomenės klaidinimą. To savivaldos rinkimuose dar nėra buvę. Tačiau, kaip ir sakiau prieš kelias savaites, klaipėdiečiai moka atskirti tiesą nuo melo.

Į Tarybą pateko mūsų komandos žmonės, savo veikla jau įrodę, kiek daug įmanoma padaryti, kai yra aiškus tikslas, kompetencija ir valia dirbti. Būtent gebėjimas siekti tikslo nepaisant sunkumų, yra ta savybė, kurios mūsų miestui šiandien labiausiai trūksta.

Jūs labai daug laiko skyrėte susitikimams su klaipėdiečiais. Kas labiausiai įsiminė?

Dalyvavau dešimtyse susitikimų. Gyvą bendravimą su žmonėmis visada laikiau svarbesniu lyderio akcentu. Susitikimuose aiškiai pajutau, kad klaipėdiečiai pasiilgę tikro dialogo su miesto valdžia, išklausymo ir diskusijų - apie jų kvartalą, apie visą miestą ir jo santykį su aplinkiniais rajonais. Tai ir yra vienas svarbiausių mero uždavinių - būti arti miesto žmonių ir juos girdėti. Miestiečiams svarbu išgirsti siūlomas idėjas ir turėti galimybę jas įvertinti. Aš įsitikinęs, kad susitikimai su miestiečiais turi būti nuolat - miestą turime kurti kartu.

Tai pradėti daryti reikia ne nuo pompastiškų projektų, kurie miestui kainuoja dešimtis milijonų eurų, o nuo mažesnių, bet labai svarbių žingsnių. Pavyzdžiui, nuo automobilių statymo kiemuose problemos. Yra puikių išeičių, kaip padėti daugiabučių gyventojams. Tereikia iš tikrųjų norėti dirbti. Klaipėdiečiai susitikimų metu išsakė daug puikių minčių, kaip galima spręsti įsisenėjusias transporto ir kitas problemas mūsų mieste.

Kalbant apie ateitį. Statistika yra negailestinga Klaipėdos jaunimui. Ką apie tai manote?

Taip, deja. Ir tai - aiškios miesto, kaip žmonių tvirtovės, vizijos nebuvimo rezultatas. Jaunimui reikia miesto, kuriuo jie didžiuotųsi. Ar taip yra šiandien? Jeigu taip būtų, negirdėtume atodūsių: "Ech, ta Klaipėda, ką čia veikti?" Dabartinė valdžia mūsų miesto unikalumą sugebėjo puikiai "paslėpti".

Su manimi į Tarybą atėję žmonės žino, kaip uždegti jaunimą. "Žuvėdros", "Neptūno" ir kiti pavyzdžiai kalba patys už save. Vieni didžiausių atlyginimų įmonėse, vienos populiariausių studijų - tai visų mūsų komandos narių darbo rezultatai.

Todėl ypač kviečiu jaunuosius klaipėdiečius imtis iniciatyvos ir ateiti į antrą rinkimų turą. Balsuoti už tai, kad mūsų miestas žengtų į ateitį, o ne liktų praeityje.

Kaip miesto augimą suderinti su senjorų poreikiais?

Tik darbais parodant jiems pagarbą už indėlį į miestą. Mes dabar gyvename aplinkoje, kurią kūrė dabartiniai senjorai. Ar jiems pakanka dėmesio? Tikrai ne. Turime pradėti nuo kasdienių dalykų. Pavyzdžiui, nuo šilumos kainų mažinimo, jiems užtikrinto nemokamo transporto mieste ir eilių panaikinimo poliklinikose bei ligoninėse. Ir tai nėra tik mano pažadai, tai yra darbai, kurių jau dabar privalome imtis.

Mano ir komandos tikslas padaryti viską, kad esami ir būsimi klaipėdiečiai svajotų drąsiai, nes Klaipėda gali daug daugiau duoti visiems ir kiekvienam nei iki šiol. Svarbu nelikti tam abejingam ir atiduoti savo balsą.

Politinė reklama bus apmokėta iš valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rinkiminės sąskaitos Nr. LT75 4010 0510 0460 4509

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder