Klaipėdiečiai mero rinkimais aktyviai dar nesidomi

Klaipėdiečiai mero rinkimais aktyviai dar nesidomi

Vakar baigėsi visuomeninių rinkimų komitetų bei politinės kampanijos dalyvių registravimas savivaldos rinkimams. Uostamiestyje iki pietų buvo įregistruoti 5 komitetai.

Tačiau daugelis vakar gatvėje kalbintų žmonių spruko į šalį, o kai kurie net ir stabtelėję, tačiau, išgirdę žodį "rinkimai", tik modavo ranka - dar nieko nežino ir neturi ką pasakyti.

Galimas daiktas, uostamiesčio gyventojai jau ruošiasi artėjančioms gražiausioms metų šventėms, tad rinkimai bent jau kol kas jiems ne itin rūpi. Atrodo, informacijos žiniasklaidoje apie jau pasiskelbusius ir žadančius tai padaryti kandidatus apstu, tačiau ne vienas žmogus sakė nežinąs nieko apie kandidatus.

TOMAS. Kokia bus situacija Klaipėdoje dėl rinkimų, nelabai įsivaizduoju. Kiekvienas žaidžia savaip, ir tiek. Girdėjau, kad kandidatų į merus bus daug. Savo mero kol kas neturiu. Žiūrėsime, kas bus pasiūlyti. Juk vis tiek renkamės pagal tai, kas pasiūloma, tad, suprantama, mūsų galimybės ribotos.

GEDIMINAS. Jeigu išrinks nepatinkantį merą, bėgsim iš šio miesto (juokiasi). Rinkimais dar nelabai domiuosi. Man gal šiek tiek imponuoja Simonas Gentvilas. Jis jaunas, reikia pažiūrėti, ar įvykdytų tai, ką šneka.

DANUTĖ. Apie rinkimus Klaipėdoje nežinau ką pasakyti. Jeigu reikėtų rinktis prezidentą, aš balsuočiau už Gitaną Nausėdą. Dėl Klaipėdos mero, sakyčiau, amžius neturėtų turėti reikšmės. Svarbu, kad žmogus būtų ūkiškas, energingas, kad visus reikalus gerai tvarkytų, kad mokėtų vadovauti savo Tarybai. Galėtų būti ir jaunas. Dauguma senolių jau mažiau turi energijos.

ANTANAS. Kai bus kandidatai, tada ir rinksimės. O dabar juk nežinome, kas tokie bus. Vienintelis, kuris aiškiai pareiškė, yra Vytautas Grubliauskas, na, dar Gentvilas, Eligijus Masiulis. Aišku, kad man svarbu, kas bus meras ir kas bus Taryboje, ką jūs galvojate. Iš tų trijų aš mero nematau. Jie jau parodė savo - ir liberalai, ir Grubliauskas. Tegu ateina nauji. Manau, rotacija būtinai reikalinga. Kai ilgai užsibūna, pasidaro kaip netekantis vanduo, gali pasklisti nemalonus kvapas.

INGA. Savo favorito dar neturiu. Viskas bus ateityje: kai pamatysime tikruosius kandidatus, tada žiūrėsime. Išrinksime ką nors iš to sąrašo. Norėčiau, kad meras būtų protingas žmogus, turintis patirties, žinantis, kaip vyksta darbas administracijoje. Į rinkimus tikrai eisiu, kad išsirinkčiau savo merą.

VIDMANTA. Noriu balsuoti gal ne tiek už partiją, kiek už žmogų. Dabartinis meras yra ir jaunimo, ir mūsų mėgstamas. Tai imlus žmogus, moka bendrauti, nenusileidžia iki absurdiškų minčių ir vadovavimo iš viršaus. Mane tenkina tai, ką daro dabartinis meras. Jis - žmogiškas, šiltas, bendraujantis. Nematau kitų kandidatūrų. O keisti vien dėl to, kad keistum, neverta.

VINCAS. Tegu būna tas pats. Jis gerai tvarkosi. Jauną išrinksi, pinigus surinks, ir viskas. Nauji žmonės į Seimą ateina ir vėl pinigų nori.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder