"Vakarų ekspresas". 1993 01 05, 06, 07 ir 08

"Vakarų ekspresas". 1993 01 05, 06, 07 ir 08

1993-ieji metai prasidėjo su naujomis viltimis ir naujais darbais. Bendrabučiuose šalo studentai, ir toliau buvo skriaudžiami pensininkai, iš kurių sandėliukų ir rankinių dažniausiai nenaudėliai vogė... alkoholinius gėrimus, Valstybinėje Naftos įmonėje į aplinką laisvai liejosi mazutas, gatvėse šviesiu paros metu nevaržomai plieskė žibintai, akimirksniu dvigubėjo kainos, bet svarbiausia, kad "Lietuvos" jachta pamažu artėjo namų link...

 

"Lietuva" grįžta namo

1993-ųjų sausio 5 dienos "Vakarų ekspreso" numerio rubrikoje "Naujųjų metų naujienos" pranešama gera žinia, kad "Lietuvos" jachtos įgula jau pakeliui į Klaipėdą: "Aštuoni Lietuvos buriuotojai Naujuosius metus sutiko Indijos vandenyne, po Pietų Kryžiaus žvaigždynu, prie Australijos lietuvių padovanotos sintetinės eglutės. Pirmą kartą Respublikos buriavimo sporto istorijoje aplink pasaulį plaukianti "Lietuvos" jachtos įgula, vadovaujama kapitono Stepono Kudzevičiaus, jau įveikė daugiau kaip 20 tūkstančių jūrmylių. Iki gimtosios Klaipėdos liko per 12 tūkstančių jūrmylių."

Skaitytojai budrūs, kaip visada

1993-iųjų sausio 5 dienos numeryje "Spektro" skyrelyje mums talkina pastabūs skaitytojai: "Gruodžio 29 dieną lenkiškas "Ketčupas" "Delfino" parduotuvėje kainavo 75 talonus, o po dviejų dienų, gruodžio 31-ąją, jau 150 talonų. Parduotuvės vedėjos pavaduotoja paaiškino, jog parduotuvės pačios turi teisę koreguoti įvežtinių paklausių prekių kainas."

 

Kad jas kur ir kuo toliau, tokias korekcijas, jei kainos per dvi dienas padvigubėja. "Jeigu taip, tada - nafig", šioje vietoje, ko gero, pasakytų laidų vedėjas ir organizatorius Arūnas Valinskas. Ir būtų teisus.

Geriantys pensininkai

Gerai tais laikais gyveno pensininkai, ne kitaip. Kai kurie namuose laikė tiek alkoholio, kad galėjo be vargo atidaryti nedideles parduotuvėles. Pavyzdžiui, Naujųjų metų dieną, vidury baltos dienos (apie 14 valandą) išlaužus pensininkės sandėliuko duris, pavogta: "Kvietinės: degtinės - 50 butelių, "Stoličnaja" degtinės 2 buteliai, "Dar po vieną" - 2 buteliai, šampano - 1 butelis, "Portveino" - 1 butelis. Vagys visai sąžinę prarado. Su kokia nuotaika ir kokiai blaiviai reikėjo vargšei pensininkei Naujuosius švęsti. Kur jūsų sąžinė, nenaudėliai jūs? Blaiviai sutiko močiutė 1993-iuosius, ką jau darysi... O gal viskas išėjo į gera.

 

Įdomiausia, kad jau kitą dieną apie 14 valandą prie "Neringos" parduotuvės trys tipai iš pensininkės atėmė rankinę, kurioje buvo 7 buteliai degtinės. Kas tada su pensininkėmis vyko, sunku pasakyti. Ir kur rasti tokio dydžio rankinę, kurioje 7 buteliai tilptų? Ir dar. Kas galėtų paneigti, ar tik vėl nenukentėjo ta pati bobulė, kurios sandėliuką išvakarėse buvo apšvarinę. Gal ji planavo papildyti degalų atsargas. Bet ar nuskriaudė tą pačią pensininkę, istorija, deja, nutyli...

Nesimoko anglų kalbos

1993-iųjų sausio 6 dienos "Vakarų ekspreso" numeryje "Spektro" žinutėje "Kalba" rašoma: "Direktorių taryba viename iš paskutiniųjų 1992 metų posėdžių aptarė jūreivių anglų kalbos žinias. Pažymėta, jog jūreiviai nesistengia mokytis anglų kalbos. Laivavedžiai, laivų mechanikai ir kiti laivų darbuotojai nepanaudoja visų užsienio kalbos mokymosi galimybių. Nuo šiol nė vienas laivo vadovas nebus priimtas į darbą arba paaukštintas tol, kol neišlaikys anglų kalbos žinių atestacijos."

 

"Dalinamės velionės turtą"

Taip savo kelionės į Klaipėdą tikslą apibūdino Lietuvos Respublikos Krašto apsaugos ministras Audrius Butkevičius, miesto merijoje susitikęs su žurnalistais. Ministras pažadėjo, kad iki šių metų rugpjūčio 31 dienos Klaipėdos krašte nebebus Rusijos kariuomenės. "Nebent kas nenumatyto įvyktų Rusijoje", - pridūrė A. Butkevičius.

Paaiškėjo, kad Klaipėdoje yra 24 stambūs kariniai objektai, 21 Rusijos kariškiai jau perdavė... Ar perdavė ir tuos 3 likusius objektus, ar kas sau pasiliko, tegul sprendžia skaitytojai. Mes apie tai nieko nežinom.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder