Supainioti sezonai ir pietaujančios kamanės

Supainioti sezonai ir pietaujančios kamanės

Penktadienio pietų patraukėme į senamiestį. Nutarėme prisėsti džiazo klubo "Kurpiai" lauko kavinėje. Kiek dvejojome, nes "Kurpiai" garsėja kaip vieta vakariniam pasisėdėjimui, alaus bokalui ar šokiams, tačiau apie dienos pietus atsiliepimų girdėti neteko.

Vis dėlto įsitaisę prie jaukaus nedidelio staliuko, ant jo radome dienos pietų pasiūlymą.

Pietauti šioje lauko kavinėje visai malonu. Per visą gatvelės plotą išsidėsčiusi kavinė įrengta jaukiai. Sukalta speciali pakyla, uždengta ištisu tentu, stalai paprasti, bet nenutrinti ir dailūs, o ant atitvarų pakabinta spalvingų vasarinių gėlių. Tiesa, vėliau šiuo faktu taip stipriai nebesidžiaugėme, nes atsisėdome prie stalelio, šalia kurio gėlės kabėjo itin arti, todėl pietavome ne tik mes, bet ir nuo žiedo prie žiedo nuolat dūzgiančios nedidukės kamanės.

Tądien "Kurpiai" siūlė paragauti gaivos (1 Lt), vištienos sriubos su makaronais (3 Lt), kiaulienos dešrelių su troškintais kopūstais ir virtomis apkeptomis bulvėmis (10 Lt), lietinių blynelių su braškėmis (8 Lt), bulvyčių "fri" su daržovėmis (6 Lt) bei dienos pyrago (3 Lt).

Nors ir nelabai viliojo, pasirinkau sotesnį patiekalą - kiaulienos dešreles. Kolegė nusprendė paragauti blynelių su braškėmis.

Mus pasitikusi padavėja pasirodė kiek išsiblaškiusi. "Labas rytas", - tarė kiek po dvyliktos valandos. Žinoma, nieko baisaus, gal žmogus ką tik atsikėlė.

Nors padavėja ir buvo kiek išsiblaškiusi, sriubos sulaukėme gana greitai, nes pietaujančiųjų nebuvo labai daug. Sriuba buvo tikrai skani - gal kiek sūroka, tačiau tiršta, joje - nemažai vištienos gabaliukų, gardūs makaronai. Aptarnavusi mergina pasiteiravo, ar norėsime duonos, bet atnešė ją tik įpusėjus valgyti sriubą. Užsiminė, kad duona nemokama, tačiau ne visi jos pageidauja, todėl iš karto visiems ir neneša.

Antrasis patiekalas, atsidūręs ant stalo, atrodė kiek neįprastai šiltą vasaros dieną. Virtas šviežias kiaulienos dešreles, troškintus kopūstus ir virtas apkeptas bulves mieliau valgyčiau žiemą, nes patiekalas kiek sunkokas ir nėra gaivus. Skonis buvo neblogas, tačiau blyneliai, aplieti braškių padažu, atrodė gardžiau.

Tiesa, pastaraisiais kolegė pernelyg nesidžiaugė, nes išskyrus tris sulankstytus plonus lietinius ir šlakelį trintų braškių padažo, lėkštėje nieko daugiau nebuvo. Kolegė tikėjosi braškių įdaro arba bent jau daugiau braškių užpilo, papildomai įdėtos grietinės, mat baigiant valgyti teko mėgautis tik sausais blynais.

Nors maisto kokybė atitiko kainą, tačiau po pietų pasijutau apsunkęs ir apsnūdęs. Šviežios daržovės vietoje troškintų kopūstų krūvelės greičiausiai būtų suteikusios daugiau energijos, todėl likau kiek nusivylęs netinkamu sezoniniu pasirinkimu.

Įvertinimas

Maistas - 3 šaukštai
Aptarnavimas - 2,5 šaukšto
Aplinka - 3,5 šaukšto
Vidurkis - 3 šaukštai

Dienos pietūs (13 Lt)

* Vištienos sriuba su makaronais (3 Lt)

* Kiaulienos dešrelės su troškintais kopūstais ir virtomis apkeptomis bulvėmis (10 Lt)

 

V. V.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder