2018 m. rugsėjo 20 d. 01:09 val., ketvirtadienis

ve  >  Žinios  >  Projektai  >  Skonio reikalas

Skonio reikalas

Skonio reikalas; Taip gerai, kad net nuobodu

(6)

Skonio reikalas; Taip gerai, kad net nuobodu nuotrauka, foto

© Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Skanus maistas, beveik nepriekaištingas aptarnavimas ir nebloga aplinka. Nuobodu, tikriausiai pamanė daugelis, perskaitęs šį pirmą sakinį. Tokios mintys apniko ir mane, papietavus Turgaus gatvėje įsikūrusiame kinų restorane "Jing Bin Lou" bei taip beveik ir neradus prie ko prikibti.

Kartu galvoje knibždėjo kita vakarykščių dienos pietų įspūdžius reziumuojanti mintis - deja, bet nedaug Klaipėdoje esama maitinimo vietų, veikiančių itin seniai bei galinčių pasigirti per daugybę metų nesuprastėjusia maisto kokybe, nesumažėjusiomis porcijomis ar nepablogėjusiu aptarnavimu.

Į šį sąrašą "Jing Bin Lou", veikiantį jau nuo neatmenamų laikų, tikrai galima įtraukti.

Tiesa, kiek papriekaištauti norėtųsi restorano vadovams ar savininkams, nusprendusiems lauke pastatyti tik du medinius neišvaizdžius stalus, labiau pritaikytus užmiesčio sodyboms, o ne miesto centre įsikūrusioms kavinėms. Suprantama, kad gan siauras Turgaus gatvės šaligatvis neleidžia įrengti išskirtinės vasaros terasos. Tačiau, mano nuomone, čia pastatyti mažesni bei originalesni staliukai pritrauktų daug daugiau klientų. Juolab kad ir aplinka dėkinga - itin triukšminga Tiltų gatvė kiek nutolusi, o supantys senamiesčio ir Jono kalnelio vaizdai suteikia išskirtinio žavesio.

Dienos patiekalų pasirinkimas platus - siūlomos trijų rūšių kinų virtuvės sriubos, kurių kaina 4 litai, dviejų rūšių salotos po 8 litus ir trijų rūšių pagrindiniai patiekalai (žuvies, vištienos bei jautienos), taip pat kainuojantys po 8 litus. Pietums galima užsisakyti ir trijų rūšių - ryžių, kviečių ar grikių - makaronus, patiekiamus su pasirinktu padažu bei įdaru. Makaronų kaina jau kiek didesnė - 12 litų.

Savo dienos pietums pasirinkau triušienos sriubą su kiniškais grybais ir saldžiarūgštę vištieną. Sriuba, prisipažinsiu, tikrai "superinė". Itin maloniai nustebino tai, kad joje būta išskirtinai daug grybų ir mėsos.

Saldžiarūgštė vištiena (apkepta tešloje) patiekta su virtais ryžiais ir šviežių kopūstų salotomis su morkomis bei konservuotais kukurūzais. Pačiai vištienai - jokių priekaištų. O štai saldžiarūgščio padažo, kurio būta itin gausiai lėkštėje, teko ragauti ir daug skanesnio.

Aptarnavimas taip pat beveik be priekaištų. Pradžioje kiek keistai nuteikė prie staliuko priėjusios ir iš manęs užsakymą priimti norėjusios padavėjos ištartas tik vienas, tačiau "galingas" žodis: "Sakykite." Vėliau padavėja buvo labai mandagi bei profesionaliai atliko savo darbą.

Norėtųsi išskirti ir tai, jog tik pradėjus skanauti pagrindinį pietų patiekalą priėjusi padavėja paklausė, ar viskas gerai. Deja, bet šis vienas iš padavėjo profesionalumo ženklų iki šiol būdingas retam uostamiesčio kavinės darbuotojui.

Įvertinimas - 4 šaukštai

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 4 šaukštai
Aplinka - 4 šaukštai

INFORMACIJA

Dienos pietūs (12 Lt)


* Triušienos sriuba su kiniškais grybais (4 Lt)


* Saldžiarūgštė vištiena (8 Lt)

V. V.

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

klaipediete

2014-08-02   23:23

IP: 86.100.81.35

baikit zmones,juk nenorit ir neskaitykit :))) niekas nevercia arba i veida nekisa to straipsnio :) juk neveltui vadinasi "skonio reikalas",kam patiks o kam ne,tieisog tai skonio reikalas :) man visada malonu paskaityti vien todel kad idomu skaityti ka raso apie mano zinomas mano miesto kavines barus restoranus ir pan :) gerai gal man vienoje ar kitoje nepatiko kazkas taciau tai nebutinai turi buti tas pats patiekalas ar ta pati padaveja ar tas pats oras ir pan... :)) zodziu turit turet supratimo ir savo nuomone;)

x

2014-08-02   08:24

IP: 78.61.108.71

na va, zurnalistei pagaliau patiko emulgatoriai. Jauciasi kietas skonio supratimas. Manau sekantis tyrimo objektas bus Hesburger ar Mc Donald. Briedas kazkoks.

to as

2014-08-01   23:45

IP: 88.118.18.57

Seniai nebeskaitai: "tokio žurnalistinio tyrimo"? Bet šį kartą visai netyčia paskaitei??? :D

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Skonio reikalas

Mažojo Kaimelio gatvėje įsikūręs meksikietiškos virtuvės baras "Desperados" - vienas iš mano...

Vasaros pabaiga su aštriu prieskoniu nuotrauka, foto

Tai, jog prieš suteikiant bet kuriai įstaigai pavadinimą verta ilgai ir atsakingai...

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu nuotrauka, foto

Vakar vidurdienį vėl pagaliau išlindusi saulė raginte ragino prisėsti kurioje nors lauko...

Skonio reikalas: švelnūs pietūs po vijokliu nuotrauka, foto

"Malonus atradimas", - taip pirmiausiai pamaniau pietums prisėdęs Melnragėje, Audros gatvėje, visai...

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu nuotrauka, foto

Policijos pareigūnams - mero sveikinimai nuotrauka, foto

Klaipėda, Geriausios Lietuvos policijos pareigūnų komandos konkurse antrą vietą užėmusius Klaipėdos pareigūnus trečiadienį...

Tikintiesiems: atmintinė ko nesinešti į susitikimą su popiežiumi nuotrauka, foto

Lietuva,

Savaitgalį Klaipėdoje - tautinės olimpiados 80-mečio minėjimas nuotrauka, foto

Sportas, Jau ateinantį savaitgalį Klaipėdoje ketinama iškilmingai paminėti pirmąją Lietuvos tautinę olimpiadą, vykusią...

Ieškomas niekšas, sumušęs moterį su vaiku vežimėlyje nuotrauka, foto

Kriminalai, Po šeštadienį Klaipėdoje Dragūnų rajone įvykdyto šiurpaus nusikaltimo, kai buvo užpulta vežimėlį...

Klaipėda, Paskelbta prieš 1 val.

Kriminalai, Paskelbta prieš 8 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...