2018 m. lapkričio 21 d. 19:14 val., trečiadienis

ve  >  Žinios  >  Projektai  >  Skonio reikalas

Skonio reikalas

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu

(2)

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu nuotrauka, foto

© Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Malonus atradimas", - taip pirmiausiai pamaniau pietums prisėdęs Melnragėje, Audros gatvėje, visai šalia jūros įsikūrusiame restoranėlyje "Orion". Tačiau šį pradžioje susidariusį įspūdį apkartino nemaloni staigmena, atkeliavusi kartu su sąskaita.

Už lango siūbuojančios pušys ir pro atviras duris besiskverbiantys už kelių dešimčių metrų ošiančios jūros garsai - vien tai "Orion" suteikia nepakartojamo žavesio. Gana jauku ir restoranėlio viduje, tiesa, interjeras, bent jau pagal mano skonio suvokimą, pasirodė kiek kičinis.

Pastebėtina, kad dalis viduje stovinčių stalų, kaip ir dera restoranui, paserviruoti, dalis tik apkloti staltiese. Matyt, tam, kad į maitinimo įstaigą užsukti nebijotų ir tie, kurie nori po apsilankymo prie jūros tik pasimėgauti gėrimais ar pavalgyti sėdėdami prie "neįpareigojančio" stalo.

Užrašas prie įėjimo skelbė, jog dienos sriubos tądien būta žuvienės, o "dienos pasiūlymas" - karbonadas su šviežiais grybais (be nurodytos kainos) ir šašlykas. Prie pastarojo kaina jau buvo užrašyta - 12 litų.

Tad tik prisėdęs padavėjos paklausiau, ar abiejų karštųjų dienos patiekalų kaina yra ta pati. Merginai atsakius, jog taip, nusprendžiau užsisakyti būtent karbonadą. Beje, prie jo dar galėjau pasirinkti ir garnyrą - bulvytes "fri", bulvių košę, bulvių kroketus, ryžius arba bulvių skilteles. Paprašiau pastarųjų.

Pažymėsiu, kad šįkart sriubos atsisakiau. Žuvienės nuoširdžiai nemėgstu. O štai kitos pagrindiniame meniu išvardintos sriubos man pasirodė jau kiek per brangios, mat pigiausios kaina siekė 8 litus.

Beje, manau, kad neapsirikau sriubos neužsisakęs, nes antrojo patiekalo būta itin sotaus - tiek ir pats karbonadas buvo nemažas, tiek prie jo nepagailėta nei grybų padažo, nei šviežių daržovių garnyro, nei bulvių skiltelių.

Karbonado, kartu patiekto grybų padažo, šviežių daržovių skoniams priekaištų jokių, tačiau bulvių skiltelės nuvylė. Jų skonis man pasirodė kiek keistokas, panašu, jog jų galimai būta ne vietos gamybos, o šaldytų, pirktų parduotuvėje ar iš tiekėjo.

O štai didžiausia staigmena atkeliavo kartu su sąskaita - pasirodo, karbonadas kainavo ne 12 litų, kaip prieš tai patikino padavėja, bet 15 litų.

Pasiteiravus, ar čia neįsivėlė klaida, mergina atsakė ir maniusi, jog karbonado buvusio pigesnio nei jau buvo parašyta atspausdintame kasos kvite.

Nenorėdamas nei sau, nei, tikriausiai, darbo dieną dar pradėjusiai padavėjai gadinti nuotaikos, nesiginčydamas sumokėjau. Gaila tik tiek, kad šį pradžioje itin "malonaus atradimo" įspūdį sudariusį restoranėlį palikti jau teko su lengvu kartėliu.

P. S. Bendrai aptarnavimas tikrai buvo vertas daug daugiau nei šįkart mano skiriami trys šaukštai. Tačiau tai, kad padavėja nežinojo tikslios dienos patiekalo kainos bei, pateikdama sąskaitą, neperspėjo, jog prieš tai suklydo, ir neatsiprašė, įvertinti geriau tikrai negaliu.

Įvertinimas - 3,5 šaukšto

Maistas - 3,5 šaukšto
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 4,5 šaukšto

INFORMACIJA

Dienos pietūs (15 Lt)


* Karbonadas su šviežiais grybais

Žymos: skonio reikalas

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

DINA

2015-12-03   15:52

IP: 212.59.6.119

GERIAU JAU TEN NEITI...AČIŪ, KAD PERSPĖJOTE...

zvejukas

2014-08-26   18:55

IP: 86.100.83.201

grybai ne svezi o pradziai virti paskui kepti. Gaila kad nesimato kas ten per grybai. O pagalbos reiketu kvesti, kaip be butu, nes Lietuvoje kokia kaina uzrasyta tokia ir sumoku

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Skonio reikalas

Mažojo Kaimelio gatvėje įsikūręs meksikietiškos virtuvės baras "Desperados" - vienas iš mano...

Vasaros pabaiga su aštriu prieskoniu nuotrauka, foto

Tai, jog prieš suteikiant bet kuriai įstaigai pavadinimą verta ilgai ir atsakingai...

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu nuotrauka, foto

Vakar vidurdienį vėl pagaliau išlindusi saulė raginte ragino prisėsti kurioje nors lauko...

Skonio reikalas: švelnūs pietūs po vijokliu nuotrauka, foto

"Malonus atradimas", - taip pirmiausiai pamaniau pietums prisėdęs Melnragėje, Audros gatvėje, visai...

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu nuotrauka, foto

Į prezidentus oficialiai užsiregistravo N. Puteikis nuotrauka, foto

Lietuva, Seimo „valstiečių“ frakcijos atstovas Lietuvos Centro partijos pirmininkas Naglis Puteikis...

Šešiolikmečių klaipėdiečių triumfas nuotrauka, foto

Sportas, Klaipėdos Vlado Knašiaus krepšinio mokykloje vykusiame pirmajame naujojo Europos jaunimo krepšinio lygos...

"Negalime kontroliuoti kainų, bet galime keisti įpročius" nuotrauka, foto

Ūkis, Žemės ūkio ministras Giedrius Surplys sako, kad nauja maisto kuponų sistema padės...

Lietuvos teatro poetas Klaipėdoje buvo laimingas nuotrauka, foto

Kultūra, Paskutinį savo gyvenimo savaitgalį vienas garsiausių Lietuvos teatro režisierių Eimuntas Nekrošius praleido...

Lietuva, Paskelbta prieš 34 min.

Sportas, Paskelbta prieš 1 val.

Kultūra, Paskelbta prieš 3 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...