2018 m. lapkričio 16 d. 09:45 val., penktadienis

ve  >  Žinios  >  Projektai  >  Skonio reikalas

Skonio reikalas

Skonio reikalas: aukštuomene gali būti bet kas

(19)

Skonio reikalas: aukštuomene gali būti bet kas nuotrauka, foto

© Eimanto CHACHLOVO nuotr.

"Nori būti turtingas? Būk!" - rėkia įvairūs mokymų specialistai. Suprask - tik nuo tavęs paties priklauso, kaip tu gyveni.

Tad ir aš vakar nusprendžiau, kad galiu būti kuo tik noriu, ir pradžiai sumaniau pabūti aukštuomene. Nusprendžiau ir užsirioglinau pietauti kiek galima aukščiau - į dvyliktą viešbučio "Amberton Klaipėda" aukštą. Jei jau aukštuomenė, tai visa to žodžio prasme.

Restoranas "XII" tikrai neatrodo gąsdinančiai, kad į jį bijotų užsukti papietauti kad ir vidutines pajamas gaunantis klaipėdietis. Jokių įpareigojančių baltų staltiesių ar iš pradžių piniginės storį įvertinančių aptarnaujančio personalo žvilgsnių. Interjeras - neįmantrus ir asketiškas.

Svarbiausia, kad šiame restorane yra kur pasižvalgyti - jei nusibosta lyg ant delno atsiverianti Klaipėdos senamiesčio panorama ar nuo vėjo pasišiaušusių marių bei jūros vaizdas, galima stebėti čia pat atviroje virtuvėje triūsiančią virėją.

Kai šiame restorane "Skonio reikalas" lankėsi prieš dvejus metus, pasigedome dienos sriubos. Tuomet už antrą patiekalą mokėjome 14,99 Lt. Tad, kai vakar išgirdau, kad pietums siūlomas sultinys su daržovėmis bei ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė, ir visa tai kainuos tik 16 litų, buvau maloniai nustebęs.

Stalo vanduo su ledukais ir citrina bei šiltos bandelės su žolelėmis gardintu sviestu ar varškės užtepėle (būtent tokia buvo atnešta ir šiame restorane), laimei, daugelyje restoranų jau yra norma, tad nenustebau viso to gėrio su kaupu gavęs ir čia. Bet šį kartą norėjosi ploti atsistojus, kai paragavau atneštos naminės duonos.

Pamenu, tokią kepdavo mano močiutė. Ištraukdavo dar karštą iš krosnies, atriekdavo storą riekę, užtepdavo sviesto, kuris tuoj pat ištirpdavo, tekėdavo per smakrą, pirštus. Atsimerkus valgyti tokį gardėsį būdavo nuodėmė. Atrodydavo, kad nieko gardesnio daugiau gyvenime neragausi... Vien už šį vaikystės prisiminimą galėčiau šiam restoranui skirti aukščiausią įvertinimą.

Bet štai sultinys pasitaikė gerokai per sūrus. "Macnus" - sakytų ką tik iš kombaino išlipęs prakaituotas kolūkietis ir tiesiog prikąstų dar daugiau gardžiosios duonos. Bet vakar aš užsigeidžiau būti aukštuomene, o aukštuomenei, atleiskite, pasirodė gerokai per sūru.

Ko galima tikėtis iš vištienos krūtinėlės? Tik vienintelio - melsti Viešpatį, kad ji nebūtų sausa. Kai esi taip arti dangaus - maldos, matyt, eina tiesiai Aukščiausiajam į ausį. Sultinga, dailiai ant grotelių apskrudinta mėsytė būtų pradžiuginusi ir tą visą dieną grūdus kūlusį kolūkietį - porcija didžiulė.

Aukštuomenė savo ruožtu džiaugėsi, kaip dailiai viskas lėkštėje išguldyta ir kad garnyrui patiekta ant grotelių keptų baklažano, cukinijos bei pomidoro - kai dienos pietums daugelis apsiriboja kuo nors šviežiai patarkuotu, kas po ranka virtuvėje pakliuvo, toks garnyras išties džiugina.

Išvada viena - mažiau vaikščiokite akis nudelbę ir dažniau pakelkite į viršų nosis. Ten yra restoranas, kuriame pietaudamas gali pasijusti kuo tik nori, o svarbiausia, kad tikrai vertu vadintis restoraniniu maistu čia galite mėgautis begėdiškai patrauklia kaina.

Jei virėjai pažadės kitą kartą į sriubą dėti kiek mažiau druskos, nepagailėsiu ir aukščiausio įvertinimo.

Įvertinimas - 5 šaukštai

Maistas - 5 šaukštai
Aptarnavimas - 5 šaukštai
Aplinka - 5 šaukštai

INFORMACIJA

Dienos pietūs (16 Lt):

* Sultinys su daržovėmis

* Šilta bandelė bei naminė duona su varškės užtepėle

* Ant grotelių kepta vištienos krūtinėlė, patiekta su ryžiais, keptomis daržovėmis, majonezo bei garstyčių padažu

* Vanduo su ledukais ir citrina

Pagarbiai - V. V.

Žymos: skonio reikalas

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

Lora

2014-08-26   10:41

IP: 83.226.84.181

O jus dar nesupratote, klaipedieciai? Cia gi ne vienas zurnalistas raso, o keli. Del to kartais ir nesutampa faktai.

moterele

2014-08-25   18:49

IP: 77.99.191.189

amberton man stilius taip sau… nieko sikarno kaip sakant :) o duoti 5 balus tikrai manau neverta - cia del maisto

Ausra A.

2014-08-25   18:26

IP: 85.232.128.52

Noretusi, kad i kavines vestumetes ir antraja puse, norisi isgirsti ir moteriska nuomone :)

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Skonio reikalas

Mažojo Kaimelio gatvėje įsikūręs meksikietiškos virtuvės baras "Desperados" - vienas iš mano...

Vasaros pabaiga su aštriu prieskoniu nuotrauka, foto

Tai, jog prieš suteikiant bet kuriai įstaigai pavadinimą verta ilgai ir atsakingai...

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu nuotrauka, foto

Vakar vidurdienį vėl pagaliau išlindusi saulė raginte ragino prisėsti kurioje nors lauko...

Skonio reikalas: švelnūs pietūs po vijokliu nuotrauka, foto

"Malonus atradimas", - taip pirmiausiai pamaniau pietums prisėdęs Melnragėje, Audros gatvėje, visai...

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu nuotrauka, foto

Klaipėdoje prisikelia pastatai vaiduokliai nuotrauka, foto

Klaipėda, Uostamiesčio savivaldybės patvirtinta nauja tvarka, skatinanti apleistų paveldosauginių objektų tvarkybą, jau...

Girtas kaip maišas taksistas sukėlė avariją nuotrauka, foto

Kriminalai, Ketvirtadienio vakarą, 20:59 val., policijai pranešta, kad Herkaus Manto ir P. Lideikio...

Pradės ruošti išvadas dėl Alinos Velykienės elgesio nuotrauka, foto

Klaipėda, Jau kitą savaitę gali paaiškėti, ar Klaipėdos savivaldybės administracijos direktoriaus pavaduotoja Alina...

Alytaus pataisos namuose sužalotas prižiūrėtojas nuotrauka, foto

Kriminalai,  Alytaus pataisos namuose du nuteistieji sumušė ir peiliu sužalojo prižiūrėtoją, skelbia delfi.lt.

Klaipėda, Paskelbta prieš 33 min.

Kriminalai, Paskelbta prieš 49 min.

Kriminalai, Paskelbta prieš 1 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...