Po pietų protingesnis nepasijusi

Po pietų protingesnis nepasijusi

Kai po pietų kolegoms vakar pasakiau, kur buvau, jie tik išsprogdino akis klausdami, kas tai per vieta.

Ta vieta - Didžiojoje Vandens gatvėje esantis "IQ baras", mano žiniomis, veikiantis nuo praėjusių metų vasaros. Jis įsikūręs pastato rūsyje, o lauko kavinė - perėjus akmenimis grįstą gatvelę. Terasa tvarkinga, ten vėsu, mat saulę karštą vasaros dieną užstoja ne tik skėčiai, bet ir nuo pastatų bei medžių krentantys šešėliai. Apskritai aplink daug žalumos. Gatvele pravažiuoja vienas kitas automobilis, tad ramu, nors girdisi Tiltų gatvės triukšmas, bet tai netrukdo valgyti.

Dienos pietų komplekto čia nerasite, bet yra dienos sriuba. Vakar tai buvo grybų sriuba, tikrai pateisinusi savo pavadinimą ir nustebinusi kiekiu: dubuo kone dvigubai didesnis nei kitose kavinėse. Tiesa, ir jos kaina kone dvigubai didesnė nei kitur - 5 litai. Sultinyje pievagrybių netrūko, kaip ir bulvių, morkų, krapų, spirgučių. Man trūko druskos, o ant stalo prieskonių nebuvo.

Sriuba patiekiama su skrudintomis prancūziško batono riekėmis, tad įveikus ją ėmiau abejoti, ar skrandyje užteks vietos antrajam patiekalui.

Šios maitinimo įstaigos valgiaraštyje pabrėžiama, kad jos "arkliukas" - ant anglimis kūrenamos kepsninės paruošta mėsa: jautiena, kiauliena arba vištiena. Spėjau pastebėti, jog kai kuriems patiekalams naudojama ne pjaustyta, o plėšyta nuo kaulų mėsa.

Tačiau didžiausias - mėsainių pasirinkimas, tad užsisakiau vieną iš jų, pavadintą "BurgerWurst". Mėsos paplotėlį jame atstoja į spiralę suvyniota naminė kiaulienos dešrelė, taip pat kepta ant anglių.

Visa tai išsiaiškinau prieš užsakydamas, o barmenas, atliekantis ir padavėjo darbą, apie patiekalus pasakojo tarsi būtų gimęs tarp mėsainių.

Ir kai atnešė manąjį supratau, jog tai bus iššūkis skrandžiui. Tarp perpjautos bandelės su sezamo sėklomis įsprausta ne tik dešrelė, bet ir pievagrybiai, mėlynojo svogūno ir pomidoro griežinėliai, visa tai pagardinta padažu - berods, pagamintu paprastai: sumaišius pomidorų padažą bei majonezą.

Dydį apibūdinti geriausia būtų taip: jeigu visą šį kalną išardytum lėkštėje, jis atrodytų kaip nemaža porcija, pavyzdžiui, dešrelių su garnyru ir bandelėmis.

Padažas bei garnyras neužgožė dešrelės skonio, primenančio iškylass gamtoje - jautėsi dūmo kvapas ir vienas kitas svilėsis. Išskirčiau ne tik šią sudedamąją patiekalo dalį, bet ir bandelę - ji buvo tokia minkšta ir puri, kad tiesiog tirpo burnoje.

Nesu greito maisto mėgėjas, galiu ramiai praeiti pro "McDonald's", bet šis mėsainis man patiko, o po pietų jaučiausi sotus. Gal net per daug, todėl šioje maitinimo įstaigoje nebuvusiems žmonėms patarčiau apsispręsti - jeigu valgote sriubą, nevalgykite mėsainio ir atvirkščiai, kitaip bus per daug. Nežinau savo intelekto koeficiento, bet jo užteko tai suvokti.

Dienos pietūs (17 Lt)

Grybų sriuba (5 Lt)

 

 

 

 

 

 

 

 

 


Mėsainis (12 Lt)



Įvertinimas (vidurkis) 4

Maistas 4
Aptarnavimas 4
Aplinka 4

Pagarbiai - V. V.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder