Pietus gali išgelbėti bandos jausmas

Pietus gali išgelbėti bandos jausmas

Prisiminęs liaudies išmintį, jog visada reikia suteikti antrą šansą, papietauti užsukau į vietą, iš kurios prieš dvejus metus išėjau ne tik nekaip pavalgęs, bet ir nekaip jausdamasis.

Vieta, kurios po nemalonios patirties ilgą laiką vengiau - kavinė-baras "Dubysa", įsikūręs Dubysos gatvėje. Pirmą sykį ten pietaujant teko palikti patiekalą nebaigus jo valgyti, nes ėmė pykinti.

Šįkart pietauti keliauju su kolega. Kompleksinių pietų meniu - keletas pasirinkimų, kainos svyruoja nuo 8 iki 12 litų su trupučiu. Beveik visi patiekalai - iš kiaulienos, dalies jų jau nebelikę - valgančiųjų netrūksta.

Išsirenku kompleksą su kepta šonine ir svogūnais, sriuba likusi tik žirnių. Kolega pasirenka pikantiškas salotas ir kiaulienos kepsnį, pavadintą "Sočiuoju". Sriubą ir salotas padavėja atneša po kelių minučių - abu patiekalai patiekiami su kvietine bandele ir šviežiai keptos šviesios duonos pusrieke.

Sriuba - karšta, tiršta, pagardinta grietine. Sodrus žirnių ir prieskonių skonis, plaukioja keli gabalėliai riebokos mėsos. Dubenėlis nemažas, tad suvalgęs sriubą jaučiuosi beveik sotus. Pirmasis patiekalas nuteikia optimistiškai, ypač prisiminus, jog pirmąsyk čia gavau skystimo, vargiai primenančio sriubą.

Nurinkusi indus padavėja atneša po stiklinę gardaus obuolių kompoto. Gurkšnodami laukiame antrųjų patiekalų - apie 20 minučių. Sulaukęs nužvelgiu mudviejų su kolega lėkštes, imu gailėtis, jog pasirinkau šoninę. Kolegai prie kepsnio kartu su apkepintomis virtų bulvių skiltelėmis patiekta gaiviai atrodančių šviežių daržovių salotų, pas mane gi puikuojasi marinuoti agurkai, kelios skiltelės pomidoro, po šaukštą rudeniškų morkų ir kopūstų salotų.

Sprendimo klaidingumu dar labiau įsitikinu pradėjęs valgyti. Jei praėjusį kartą patiekaluose druskos ir su mikroskopu sunkiai būčiau radęs, šįkart jos nebuvo pagailėta. Bent jau atskiriems šoninės gabalams.

Beje, apie šoninę. Šį patiekalą esu valgęs ne kartą - sultingą, gardų, tačiau ragautas "Dubysoje" nė iš tolo nepriminė to, ko tikėjausi. Mėsa perkepinta, kieta, sausa. Svogūnai taip pat gerokai pačirškinti, keletas gabalėlių - net iki juodumo. Padažas, kuriame mirko mėsa, toks riebus, jog net nesinorėjo liesti.

Sriubos padarytas džiugus įspūdis kaipmat ėmė gesti - antrą kartą toje pačioje kavinėje palikau nebaigtą valgyti patiekalą. Ne dėl to, kad nenorėjau ar buvo labai neskanu - net įnirtingai kramtant mėsa nepasidavė. Tuo tarpu kolega, valgydamas savo kepsnį, džiūgavo - jam teko minkšta mėsa su gardžiu padažu.

Kadangi kompleksinių pietų kainos "Dubysoje" yra tikrai patrauklios, klientų čia nemažai, tik, panašu, jie turi nebylų susitarimą rinktis tai, ką jau valgo kiti klientai. Apsidairęs pastebėjau, jog beveik visi rinkosi kepsnius ar kitus patiekalus, aplenkdami šoninę. Matyt, jau pasimokę. Tad jei nuspręsite čia užsukti - pasikliaukite daugumos skoniu.

V. V.

Informacija

Kompleksiniai pietūs (10,10 Lt):


Žirnių sriuba


Kepta šoninė su svogūnais

Obuolių kompotas

Įvertinimas

Įvertinimo vidurkis - 3 šaukštai
Maistas - 3 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3,5 šaukšto

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder