2018 m. lapkričio 18 d. 11:47 val., sekmadienis

ve  >  Žinios  >  Projektai  >  Skonio reikalas

Skonio reikalas

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu

(1)

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu nuotrauka, foto

© Eimanto CHACHLOVO nuotr.

Tai, jog prieš suteikiant bet kuriai įstaigai pavadinimą verta ilgai ir atsakingai pagalvoti - aišku kaip dukart du.

Štai restorano pavadinimas pretenzingai rėkia, jog pretenduoja į 5 žvaigždutes, bet skirti daugiau nei 3 šaukštus kažkodėl ranka nekyla. Tiesa, vidinis restorano "Stars" kiemelis tikrai jaukus, tad šiltą ir jaukią popietę mielai čia pasėdėčiau. Bet vakar, kaip tik tuo metu, kai užsukome pietų į šį restoraną, lauko kiemelyje mus pasitiko šlapiu skuduru mojuojanti valytoja. Nors ji ir maloniai šypsojosi, bet terasa buvo išplauta šlapiuoju būdu, tad baimindamiesi, jog eidami iki stalelio nepaslystume, pasirinkome pietus viduje.

O, dangau, ko tik čia nėra. Nuo plastmasinių vynuogių ir paveikslų iš vyno kamščių bei atlasinių juostelių iki rusiškų laikraščių iškarpas imituojančių tapetų. Visa tai kažkodėl priminė kokio nors bažnytkaimio prabangų restoraną. Provincialumo pojūtį dar labiau sustiprino pakankamai garsiai sklindanti populiarių pasaulinių šlagerių instrumentinė muzika. Pradėjau žiovauti iš nuobodulio.

Matyt, kad nepažadintų praktiškai ant vienos rankos pirštų suskaičiuojamų vakarykščių pietautojų padavėjos vaikščiojo taip tyliai, kad netikėtai vienai, vilkinčiai juodus drabužius, išnirus iš už nugaros net krūptelėjau.

Kiek neįprasta tai, kad tokioje aplinkoje dienos pietums siūlomi Azijos virtuvės patiekalai. Miso sriuba (4 Lt), užkepti sušiai "Philadelphia" (11 Lt) bei kiaulienos kepsnys "Tonkatsu" (14 Lt). Toks buvo vakarykštis pasirinkimas.

Nedrąsios padavėjos paklausėme, kas per velnias ta "Miso" sriuba?

"Iš dumblių", - atsakė ir dar pridūrė, kad ten yra ir "Miso" sultinio.

Tačiau internete rašoma, kad "Miso" - tai tradicinė japoniška sriuba, gaminama iš sultinio (dashi) ir fermentuotos sojų pupelių pastos miso. Priklausomai nuo metų laiko arba regiono ypatumų, taip pat ir asmeninio skonio, į ją papildomai dedami tofu gabaliukai, daržovės, jūržolės, grybai ir kita".

Sriubos kvapas ir vaizdas apetito nekėlė, bet skoniu skųstis negalėjome. Visgi tofu (bent jau taip spėju) gabaliukai sriuboje man nepatiko. Burnoje vėlėsi ir didžiuliai gabalai kažkokių lapų. Gal dumblių? Bet juk padavėja perspėjo.

Užkepti sušiai iš pirmo žvilgsnio priminė užkeptą karbonadą, ant kurio kaimo virėjos užraito storą majonezo ir kečupo sluoksnį bei gerai pakaitina riebalais aptukusioje orkaitėje.

Žinoma, tai, kad šilti - pietų metu pranašumas. Viduje maloniai tirpo "Philadelphia" sūrelis - štai iš kur nejaponiškas sušio pavadinimas. Pagardinus sojos padažu bei vasabio krienais bei prikandant marinuotų imbiero gabaliukų mėgavausi šiuo patiekalu su malonumu. Asociacijos su karbonadu kaipmat išgaravo.

Mažiausiai, kas pietų metu mane nudžiugino, - tai sklidina stiklinė vandens su didžiule sauja ledukų, arba greičiau - stiklinė ledukų su sauja vandens. Kai lauke pučia žvarbokas vėjas - toks gėrimas kaip tik? Beje, vanduo be citrinos, kaip ir buvo galima tikėtis - prekybos centruose juk šitaip žvėriškai išaugo šių vaisių kainos.

Praktiškai vienintelis dalykas, kas priminė, jog pietaujame restorane, - ištemptas patiekalų laukimas.

Įvertinimas - 3,5 šaukšto

Maistas - 4 šaukštai
Aptarnavimas - 3 šaukštai
Aplinka - 3 šaukštai

INFORMACIJA

Dienos pietūs (15 Lt):


* Miso sriuba (4 Lt)


* Užkepti sušiai "Philadelphia" (11 Lt)
* Vanduo su ledukais (nemokamai)

V. V.

Žymos: skonio reikalas

Griežtai draudžiama "Vakarų eksprese" paskelbtą informaciją kopijuoti ir platinti kitose interneto svetainėse, tradicinėse žiniasklaidos priemonėse ar kitaip ją naudoti neturint raštiško leidėjų sutikimo. Turinio naudojimo taisyklės.

Komentarai

Neptūnas

2014-09-06   11:55

IP: 81.7.97.226

Žurnalistas yra subjektyvios nuomonės. Šiame restorane lankausi regurialiai. Galaiu pasakyti, kad sušių su ketčiupų ten nėra, tad variantai yra du: pirma arba jis nedamato, arba yra siųstas konkurentų. Be to įdomu būtų sužinoti maisto eksperto išsilavinimą, kuomet jis nežino kas ta Miso sriuba :).

Tavo komentaras

Vardas*

El. paštas

Komentaras*

Siunčiama. Prašome palaukti...

Šiandien VE.lt skaitykite

Skonio reikalas

Mažojo Kaimelio gatvėje įsikūręs meksikietiškos virtuvės baras "Desperados" - vienas iš mano...

Vasaros pabaiga su aštriu prieskoniu nuotrauka, foto

Tai, jog prieš suteikiant bet kuriai įstaigai pavadinimą verta ilgai ir atsakingai...

Azijos virtuvė su provincijos prieskoniu nuotrauka, foto

Vakar vidurdienį vėl pagaliau išlindusi saulė raginte ragino prisėsti kurioje nors lauko...

Skonio reikalas: švelnūs pietūs po vijokliu nuotrauka, foto

"Malonus atradimas", - taip pirmiausiai pamaniau pietums prisėdęs Melnragėje, Audros gatvėje, visai...

Skonio reikalas: Kai pietūs pabrangsta akimirksniu nuotrauka, foto

Karjeros galimybės Klaipėdoje nuotrauka, foto

Klaipėda, Taip skamba lapkričio 14 dieną vykęs renginys, kurį organizavo Klaipėdos Interact klubas. Šio...

Lietuvių kalba Klaipėdos krašto teismuose ir mokyklose nuotrauka, foto

Mažoji Lietuva, Kai 1925 m. rugpjūčio 25 d. įsigaliojo Klaipėdos krašto konvencija, jos sudėtinės...

Šalies vadovai pasveikino Latviją su nepriklausomybės minėjimo 100-mečiu nuotrauka, foto

Lietuva, Išvykdama dalyvauti šventiniuose renginiuose Rygoje prezidentė Dalia Grybauskaitė savo ir visų Lietuvos...

Dviese sumušė ir apiplėšė nuotrauka, foto

Kriminalai, Vakar į Klaipėdos policiją kreipėsi 1994 m. gimęs vaikinas, kuris nurodė, jog apie 07:50 val....

Klaipėda, Paskelbta prieš 41 min.

Mažoji Lietuva, Paskelbta prieš 46 min.

Kriminalai, Paskelbta prieš 1 val.

Pasidalink

Jūsų vardas*

Draugo el. paštas*

Komentaras

Siunčiama. Prašome palaukti...