Turistai žavisi Klaipėdos miesto švara

Turistai žavisi Klaipėdos miesto švara

Amerikiečiai Rikas Komptonas (Rick Compton) ir Sintija Robertson (Cynthia Robertson), į Klaipėdą atplaukę kruiziniu laineriu "Nautica" ir turėję galimybę pasivaikščioti miesto centre, stebėjosi, koks švarus ir gražus tai miestas.

"Eidami mieste stebėjomės, kad ant žemės nematėme nė vienos, net mažos, šiukšlės. Vos ne prie kiekvieno suoliuko - šiukšlinės. Pas mus, Kalifornijoje, žmonės dažnai nekreipdami dėmesio į švarą meta šiukšles tiesiai ant žemės", - sakė R. Komptonas.

Turistus stebino Klaipėdos miesto jaunumas ir nenukopijuotų pastatų grožis. Taip pat šypseną jiems kėlė mieste vaikštinėjančios šeimos su vaikais. S. Robertson Klaipėdą palygino su tarsi pasakoje esančiais miestais.

Amerikiečių pora teigė, jog aplankyti pirmą kartą Lietuvą ir jos uostamiestį Klaipėdą buvo neapsakomas jausmas.

"Mes neturime čia giminaičių, draugų, kitaip nei daugumoje Europos valstybių, todėl atvykti čia ir pamatyti šį kraštą labai norėjosi. Baltijos šalys buvo visiškai nežinomos ir neregėtos, o mums, taip mėgstantiems keliauti ir nepamatyti šių valstybių, būtų didelis nusivylimas", - sakė S. Robertson.

Prieš atvykdami į Klaipėdą jie pasidomėjo, koks maistas čia laikomas tradiciniu.

"Tik išlipę iš laivo nusprendėme, kad norime paragauti lietuviškų patiekalų. Paklausėme, kur galime paskanauti jūsų tradicinių cepelinų. Sužinoję nuskubėjome į netoliese esančią kavinę "Katpėdėlė", kur padavėjos ir paprašėme cepelinų. Tai tikrai skanus ir įdomus patiekalas, tik labai jau sotus", - besijuokdama sakė iš Kalifornijos atvykusi turistė.

Taip pat turistus džiugino oras. Klaipėdos oras jiems buvo tikra atgaiva, nes jie teigė, kad jų kasdienybė Kalifornijoje - 29-32 laipsniai šilumos.

Klaipėdoje turistai viešėjo neilgai - tik 2 dienas, po to jie leidosi kelionėn į Latviją ir Estiją.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder