V. Žirinovskis: jei komunistai už Leniną nenori gauti milijardo, tuomet jo kūną reikia kremuoti

V. Žirinovskis: jei komunistai už Leniną nenori gauti milijardo, tuomet jo kūną reikia kremuoti

Rusijos liberaldemoktratų partijos įkūrėjas ir lyderis Vladimiras Žirinovskis mano, kad jei komunistai nenori parduoti Vladimiro Lenino kūno amerikiečių menininkui Davidui Datunui, tuomet jis turėtų būti kremuotas, o urna su pelenais turėtų būti palaidota jo motinos ar tėvo kape.

„Pavyzdžiui, amerikiečių menininkas Davidas Datuna yra pasirengęs išpirkti Lenino kūną ir gabenti jį į Vašingtoną, aš ten ir mauzoliejų dalimis nugabenčiau. Ir jis yra pasirengęs mums sumokėti iki vieno milijardo dolerių, tai yra dideli pinigai. Jei gausime tokią milžinišką sumą, dėl Dievo.

Mums nereikia šio lavono. Prašau, neparduokime jo, vežkime į krematoriumą, deginkime kūną ir palaidokime urną su pelenais Simbirske, jo tėvo kape arba Sankt Peterburge, motinos kape ... „- „Vesti FM“ eteryje sakė V. Žirinovskis.

Kiek anksčiau amerikiečių menininkui ir meno kolekcininkui D. Datunai kilo idėja Vašingtone pastatyti Lenino mauzoliejaus kopiją, taip pat jis pareiškė norą išpirkti Lenino kūną už pradinį milijono dolerių įnašą, tačiau menininkas yra pasirengęs tam tikslui surinkti dar daugiau lėšų.

Vėliau Rusijos Federacijos komunistų partijos lyderis Genadijus Ziuganovas „RIA Novosti“ sakė, kad tik išdavikai gali parduoti savo tėvynę, istoriją ir lyderius.

Penktadienį meno kolekcininkas „RIA Novosti“ pasakojo, kad Lenino kūnui nusipirkti jau surinkta daugiau nei 50 mln JAV dolerių. Jis taip pat pasiūlė apsvarstyti idėją bent tam tikram laikui perkelti Leniną.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder