Popiežius paragino siekti paliaubų visame pasaulyje

Popiežius paragino siekti paliaubų visame pasaulyje

Popiežius Pranciškus per Šv. Velykas kvietė tikinčiuosius melstis už daugiau nei 100 000 kornaviruso aukų ir nuo šios infekcijos kenčiančius žmones bei sumažinti valstybių skolas ir atšaukti sankcijas, praneša AFP.

„Šiandien savo mintimis visų pirma esu su visais tais, kuriuos tiesiogiai paveikė koronavirusas: su sergančiais, mirusiais ir gedinčiais artimųjų, kurie kartais net negalėjo su jais atsisveikinti“, – sakė popiežius Pranciškus tuščioje Šv. Petro bazilikoje.

Popiežius taip pat ragino nutraukti visus karinius konfliktus ir tučtuojau siekti paliaubų visame pasaulyje. Jis teigė, kad Europai, jo mylimam žemynui, vėl atėjo laikas pademonstruoti solidarumą kaip ir po Antrojo pasaulinio karo.

Be to, pontifikas ragino atšaukti sankcijas ir sumažinti skolas besivystančioms šalims, kad jos galėtų lengviau įveikti koronaviruso pandemiją, pranešė naujienų agentūra dpa.

„Tegul tarptautinės sankcijos būna palengvintos, nes jas patiriančioms šalims sunku užtikrinti tinkamą pagalbą savo piliečiams“, – sakė popiežius Pranciškus savo kreipimesi „Miestui ir pasauliui“.

Popiežius kvietė valstybes, jei ne anuliuoti, tai bent atšaukti skolas, kurios slegia skurdžiausias šalis.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder