Lukašenka tvirtina, kad protesto akcijose dalyvauja bedarbiai ir turėję nusikalstamą praeitį

Lukašenka tvirtina, kad protesto akcijose dalyvauja bedarbiai ir turėję nusikalstamą praeitį

Baltarusijos prezidentas Aliaksandras Lukašenka trečiadienį pareiškė, kad dauguma protestuose dalyvaujančių žmonių yra bedarbiai ir asmenys, „turintys nusikalstamą praeitį“.

„Visų šių vadinamųjų protestuotojų pagrindas yra žmonės, turintys nusikalstamą praeitį ir šiandien neturintieji darbo. Neturi darbo, todėl vaikšto gatvėmis ir prospektais“, – kalbėjo A. Lukašenka. Jį cituoja valstybinė naujienų agentūra BelTA.

FOTOGALERIJA. Protestai Baltarusijoje

Anot A. Lukašenkos, „visi, kurie šiandien nedirba, turėtų būti išaiškinti ir jiems turėtų būti pasiūlytas darbas“.

„Ir aš noriu įspėti kai kuriuos mūsų, švelniai tariant, buržuazinius piliečius: neduok Dieve, kad kažkas kažkam išduotų padirbtus darbo pažymėjimus. Viskas turi būti sąžininga ir padoru“, – teigė A. Lukašenka.

Jis nurodė teisėsaugos ir vyriausybinėms struktūroms užtikrinti šių nurodymų įgyvendinimą.

Baltarusijos prezidentui A. Lukašenkai lojalūs režimo pareigūnai pirmadienį paskelbė, esą jis rinkimuose surinko 80 proc. balsų ir buvo perrinktas dar vienai kadencijai. Opozicija teigia, kad rezultatai buvo suklastoti, šalyje tris naktis vyko protesto akcijos. Opozicijos kandidatė rinkimuose Sviatlana Cichanouskaja antradienį iš Baltarusijos atvyko į Lietuvą. 

Per šias demonstracijas vyko įnirtingų protestuotojų susirėmimų su saugumo pajėgomis.

VRM skelbė, kad naktį iš antradienio į trečiadienį protestuotojai rinkosi 25 Baltarusijos miestuose, daugiau kaip 1 000 žmonių buvo sulaikyti. Po trijų protestų naktų bendras sulaikytųjų skaičius viršija 6 000.

Sveikatos apsaugos ministerijos duomenimis, 51 žmogus buvo hospitalizuotas dėl traumų, patirtų per protestuotojų ir milicijos susirėmimus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder