Japonijoje dėl liūčių daugiau kaip 200 tūkst. žmonių rekomenduota evakuotis

Japonijoje dėl liūčių daugiau kaip 200 tūkst. žmonių rekomenduota evakuotis

Japonijos pietryčiuose Kiūšiū saloje esančios Oitos prefektūros valdžia rekomendavo 64 tūkst. gyventojų palikti namus ir įsikurti evakavimo centruose, kadangi dėl smarkių liūčių jiems gresia nuošliaužų ir potvynių pavojus. Tai antradienį pranešė televizijos kanalas NHK.

Kaip informavo Japonijos valstybinių žemių, infrastruktūros ir transporto ministerija, Oitos prefektūroje antradienio rytą išsiliejo iš krantų Tikugo upė. Palei ją apsemtos didelės teritorijos.

Taip pat rekomenduota evakuotis 140 tūkst. žmonių, gyvenančių Macujamos mieste – Ehimės prefektūros kaimyninėje su Kiūšiū Šikoku saloje administraciniame centre.

Oitos prefektūroje daugiau kaip 6 tūkst. namų vis dar lieka be elektros, kadangi stichija nutraukė elektros perdavimo linijas. Dėl liūčių Kiūšių saloje uždaryti keli greitkeliai, sutriko traukinių eismas.

Kaip pranešė per spaudos konferenciją Tokijuje šalies ministrų kabineto generalinis sekretorius Yoshihidė Suga, stichijos aukomis jau tapo 52 žmonės, dar 14 laikomi dingusiais be žinios.

Japonijos ministras pirmininkas Shinzas Abė nusiuntė į stichinės nelaimės zoną apie 10 tūkst. kariškių, kurie padeda gelbėjimo tarnyboms. Pasak vyriausybės vadovo, evakavimo centruose bus laikomasi visų reikiamų atsargumo priemonių dėl tebegresiančio koronaviruso plitimo pavojaus.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder