Šiandien rinktinei - australų barjeras

Šiandien rinktinei - australų barjeras

Lietuvos krepšinio rinktinė, savaitgalį Ispanijoje pasaulio čempionate iškovojusi dvi pergales, vakar turėjo laisvą dieną, o šiandien jų laukia kol kas rimčiausias varžovas - australai. Lietuvos ir Australijos rinktinių dvikovos pradžia - 18.30 val. (Lietuvos laiku). [CITATA]

Šios ekipos tarpusavyje rungtyniavo rugpjūčio 11 dieną Klaipėdoje per draugišką tarptautinį krepšinio turnyrą. Tąkart lietuvaičiai šventė pergalę rezultatu 91:78.

Nereikia pamiršti, kad draugiškos rungtynės ir lieka draugiškomis - nė viena iš ekipų nenori atskleisti visų savo stipriausių savybių ir per tokias rungtynes labiau eksperimentuoja.

Tiesa, juk tąkart draugiškose rungtynėse dar rungtyniavo Mantas Kalnietis. Jo indėlis į pergalę buvo itin svarus - 12 taškų ir 7 rezultatyvūs perdavimai.

Mantas dėl peties traumos į Ispanijoje vykstantį čempionatą nebevyko ir uždavė itin daug minčių australams. Jie suka galvas, kaip lietuvaičiai rungtyniaus be pagrindinio savo įžaidėjo.

Australijos rinktinės strategas Andrejus Lemanis žiniasklaidai teigė, kad Lietuva ir be Manto Kalniečio yra itin galinga.

"Žinoma, Manto netektis yra labai svarbi. Žaidimas turėjo šiek tiek pasikeisti, bet Lietuva - vis dar itin stipri komanda, turinti nuostabių aukštaūgių, snaiperių, pajėgių krašto žaidėjų. Turime kaip įmanydami sujaukti jų žaidimą gindamiesi, kažkaip neleisti jiems rinktis atšokusius kamuolius puolime. Jei norime laimėti, privalome žaisti gerai. Draugiškose rungtynėse Klaipėdoje pamatėme, kokia gera Lietuvos komanda. Dar kartą peržiūrėsime tų rungtynių vaizdo įrašą, taip pat mačus, kuriuos lietuviai sužaidė Gran Kanarijoje. Manau, nusimato puikios rungtynės", - portalui "Delfi.lt" sakė latvių kilmės australas.

A. Lemanis kaip savo komandos pranašumą įvardijo žaidėjų greitį ir mobilumą.

"Mes galime bėgti greitai ir aplenkti varžovų gynybą", - pabrėžė specialistas.

Australai šiame čempionate jau patyrė vieną nesėkmę prieš slovėnus - 80:90, tačiau antroje dvikovoje atsitiesė su kaupu įveikę korėjiečius - 89:55.

Lietuvos krepšininkai čempionato pirmosiose D grupės rungtynėse šeštadienį rezultatu 87:74 įveikė Meksikos ekipą, o sekmadienį antrosiose rungtynėse rezultatu 75:62 palaužė Angolos ekipą.

pv1>"Kyla pasitikėjimas"

Martynas MAŽEIKA, "Neptūno" žaidėjas
Su kiekvienomis rungtynėmis Lietuvos rinktinės žaidimas gerėja ir krepšininkams kyla pasitikėjimas savo jėgomis. Tai džiugina. Manau, kad su kiekvienomis rungtynėmis bus vis geriau. Žinoma, trūksta Manto Kalniečio, tačiau bendromis pastangomis, vieni su kitais pasikeisdami, kompensuoja tą netektį.
Prognozuočiau, kad lietuviai savo pogrupyje žingsniuos vien pergalėmis. Manau, kad šiandien bus įveikti australai, tačiau taškų skirtumo nedrįsčiau spėti, svarbu, kad būtų pergalė. Jei lietuviai šiame čempionate iškovos medalius, bus padaryta daugiau, nei tikėtasi. Klausiate, ar tai realu? Tikiu, kad lietuviai gali iškovoti kurios nors spalvos medalius. Bent bronza turėtų sužibti. Manau, kad JAV krepšininkai yra realiausi pretendentai iškovoti aukso medalius. Galbūt jiems dar bandys priešintis ispanai, tačiau drįsčiau teigti, kad čempionais taps amerikiečiai.

"Klampus žaidimas"

Povilas JEFIŠOVAS, Vlado Knašiaus krepšinio mokyklos treneris
Lietuvos rinktinės žaidimas palieka dvejopą įspūdį. Tai yra suprantama, kadangi paskutinę akimirką praradome pagrindinį rinktinės įžaidėją - Mantą Kalnietį. Tenka taikytis prie to, ką turime. Didžiausias galvos skausmas, kaip į žaidimą sugebės įsilieti Šarūnas Vasiliauskas ir Adas Juškevičius. Kol kas rinktinės treneris Jonas Kazlauskas nelabai pasitiki Šarūnu Vasiliausku, o Adas Juškevičius visai "nemaitina" savo komandos narių rezultatyviais perdavimais. Tai yra blogai.
Mūsų komandos aukštaūgiai - Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas įsisiūbuoja - rungtyniauja vis geriau. Jei Donatas Motiejūnas pradės šaudyti iš tolėliau, kaip tai gali ir moka, tada varžovams išvis bus sudėtinga gintis. Kita vertus, dar sunku vertinti Lietuvos rinktinės žaidimą, kadangi kovėmės tik su palyginti silpnomis komandomis - Meksika ir Angola. Manau, kad po dvikovų su australais ir slovėnais galėsiu daugiau pasakyti. Po šių rungtynių pamatysime, kokio lygio mes esame.
Kol kas mūsų rinktinės žaidimas yra banguotas - tai laimime, tai vėl atsiliekame ir panašiai. Trūksta stabilumo, užtikrintumo, lengvumo, žaidėjų akyse nėra ugnelės. Mūsų komandos žaidimas yra klampus. Ar pamenate, koks Lietuvos rinktinės žaidimas buvo 2010 metais per pasaulio čempionatą, vykusį Turkijoje? Juk tada rinktinės lyderis Linas Kleiza ir visi kiti bėgiojo po aikštę lyg prisiriję dopingo, tiesiog per kraštus tryško energija ir noras. Juk ne veltui tada buvo iškovoti bronzos medaliai. Iš šiųmetės rinktinės kol kas pasigendu tos energijos. Jei šiemet lietuviai nenukristų žemiau penktosios vietos, būtų visai gerai, o jei pavyktų iškovoti, tarkime, kad ir bronzos medalius, būtų super.

"Čempionatas gali pateikti staigmenų"

Paulius JUODIS, buvęs "Neptūno" ir Kijevo "Budivelnik" treneris
Dar prieš čempionato pradžią sakiau, jog lengva tikrai nebus. Pasakysiu banalią frazę, kad dabar krepšinį gali žaisti visi: net ir afrikiečiai... Šis čempionatas dar gali pateikti staigmenų.
Kalbant apie Lietuvos rinktinės žaidimą, treneris Jonas Kazlauskas iš esančių žaidėjų išspaudžia maksimumą. Maloniai nustebino Jonas Mačiulis, gerą žaidimą demonstruoja ir mūsų aukštaūgiai, tačiau antros linijos žaidėjai: Martynas Pocius, Adas Juškevičius, Šarūnas Vasiliauskas puolime turėtų pasitempti. Mūsų įžaidėjai turėtų žaisti truputį drąsiau.
Manau, kad lietuviai visgi nugalės australus, tačiau taškų skirtumo prognozuoti nesiryžtu. Australijos ekipa, žvelgiant į žaidėjų pavardes, - galinga ekipa. Jie šiame čempionate dar gali parodyti, ką moka... Jų nurašyti tikrai nereikia. Taip pat simpatizuoju ir kroatams, savo gretose turintiems gerų žaidėjų.
Čempionatas - ilgas ir įdomus, bus dar visko. Jei šiame čempionate lietuviai iškovotų medalius, nors ir bronzos, tai juos dešimtbalėje sistemoje įvertinčiau dešimtuku.

"Rezervo dar tikrai turime"

Dalius UBARTAS, buvęs "Lemminkainen" ir Lietuvos jaunimo (iki 20 metų) merginų treneris
Lietuvos krepšininkai demonstruoja gana solidų žaidimą. Galbūt, žiūrint iš šalies, vaizdas akiai ir nėra toks malonus, galbūt norėtųsi kitokio krepšinio, tačiau pergalės yra pergalės. Geriau užtikrintai laimėti, rungtyniaujant tokiu žaidimo stiliumi... Treneris Jonas Kazlauskas puikiai išnaudoja krepšininkų stipriąsias puses.
Nereikia pamiršti, kad per kelias dienas dėl Manto Kalniečio traumos rinktinei reikėjo persiorientuoti ir visiškai pakeisti žaidimo braižą. Nenuostabu, kad mūsų įžaidėjams - Šarūnui Vasiliauskui ir Adui Juškevičiui yra sudėtinga tempti žaidimą. Juk jie buvo pasiruošę tik pavaduoti Mantą Kalnietį, o neužsikrauti visą naštą ant savo pečių. Lietuvos rinktinės treneriai beveik du mėnesius ruošėsi su Mantu Kalniečiu, derino viską pagal jo žaidimo braižą, o viskas susiklostė kitaip. Tačiau nereikia nuvertinti Lietuvos rinktinės, rezervo ir galimybių tikrai dar yra. Lietuvaičiai gali prasibrauti tarp keturių stipriausių pasaulio čempionato ekipų ir pakovoti dėl medalių.
Teigiamą įspūdį palieka abu mūsų NBA žaidėjai - Jonas Valančiūnas ir Donatas Motiejūnas, juodą darbą gynyboje atlieka Simas Jasaitis, malonu, kad agresyviau rungtyniauja ir Martynas Pocius. Visi krepšininkai, kurie yra aikštelėje, stengiasi kuo geriau atlikti savo darbą. Vieniems tai pavyksta geriau, kitiems - blogiau. Manau, kad visos rungtynės bus sunkios, teks gerokai paprakaituoti su slovėnais ir australais. Manau, kad esame pajėgūs įveikti visus grupės varžovus.

Lietuvos rinktinės grupės rungtynių tvarkaraštis
Rugsėjo 2 d. (antradienis)
18.30 val. Lietuva - Australija;
Rugsėjo 3 d. (trečiadienis)
21 val. Lietuva - Pietų Korėja;
Rugsėjo 4 d. (ketvirtadienis)
22.30 val. Lietuva - Slovėnija.
Visas Lietuvos krepšinio rinktinės rungtynes transliuos TV3.

STATISTIKA
LIETUVA - MEKSIKA 87:74 (22:27, 23:14, 22:12, 20:21).
Lietuvos rinktinei taškus pelnė: Jonas Mačiulis 19, Jonas Valančiūnas 17, Donatas Motiejūnas 15, Darjušas Lavrinovičius ir Simas Jasaitis po 9, Adas Juškevičius 8, Renaldas Seibutis ir Paulius Jankūnas po 4, Šarūnas Vasiliauskas 2 (Martynas Pocius, Mindaugas Kuzminskas, Kšištofas Lavrinovičius).
Meksikos komandai: Francisco Cruz 21, Jorge Gutierrez 13, Gustavo Ayon 12, Paul Stoll 7, Hector Hernandez 5, Marco Ramos, Adrian Zamora ir Adam Parada po 4, Roman Martinez ir Orlando Mendez po 2 (David Meza, Israel Gutierrez).
Taiklumas: dvitaškiai - 24/38 (63 proc.) ir 27/40 (68), tritaškiai - 11/20 (55) ir 6/21 (29), baudos - 6/11 (55) ir 2/2 (100).
Atkovoti kamuoliai - 25 ir 26, rezultatyvūs perdavimai - 17 ir 12, perimti kamuoliai - 3 ir 5, klaidos - 14 ir 17.
LIETUVA - ANGOLA 75:62 (23:22, 15:13, 25:14, 12:13).
Iš lietuvių taškus pelnė: Donatas Motiejūnas 12, Jonas Valančiūnas 11 (13 atk. kam.), Martynas Pocius, Adas Juškevičius ir Paulius Jankūnas po 9, Jonas Mačiulis ir Renaldas Seibutis po 8, Darjušas Lavrinovičius 7, Mindaugas Kuzminskas 2 (Simas Jasaitis, Šarūnas Vasiliauskas, Kšištofas Lavrinovičius).
Angolos komandai: Eduardo Mingas 14, Olimpio Cipriano 13, Reggie Moore 11, Milton Barros 6, Armando Costa ir Roberto Fortes po 5, Joaquim Gomes 4, Valdelicio Joaquim ir Yanick Moreira po 2 (Edson Ndoniema, Gildo Santos, Islando Manuel).
Taiklumas: dvitaškiai - 17/29 (59 proc.) ir 16/38 (42), tritaškiai - 7/20 (35) ir 7/25 (28), baudos - 20/28 (71) ir 9/12 (75).
Atkovoti kamuoliai - 37 ir 34, rezultatyvūs perdavimai - 14 ir 10, perimti kamuoliai - 2 ir 11, klaidos - 16 ir 14.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder