Pažįstami veidai

Pažįstami veidai

Į Ispanijoje vykstantį pasaulio čempionatą atvyko 10 krepšininkų, kurie anksčiau žaidė arba ateinantį sezoną ketina žaisti Lietuvos klubuose. Kalnų šie žaidėjai nenuvertė. Iki pusfinalio nukeliavo tik serbas Vladimiras Štimacas, o dideliu rezultatyvumu pasižymėjo tik australas Aronas Beinsas (Aron Baynes).

Vladimiras Štimacas (Serbija)

Žalioje jaunystėje į Lietuvą atvykęs serbas 2005-2007 m. žaidė „Žalgirio“ dublerių bei pagrindinėje komandose. Jis net pramoko lietuviškai. Vėliau V.Štimacas padarė neblogą karjerą, bet Serbijos rinktinėje šiemet yra net keturi vidurio puolėjai, todėl pasaulio čempionate Vladimiras gauna nedaug progų pasireikšti.

Statistika: 7 rungtynės, 8 min., 3,3 tšk., 1,4 atk. kam., 55 proc. dvitaškių.

Bredas Njūlis (Australija)

Dar vienas australas, žaidęs Vilniuje. Lietuvoje B.Njūlis 2010-2012 m. praleido pusantro sezono. Dabar jis rungtyniauja Ispanijoje, tačiau čempionato metu šioje šalyje nesijautė kaip namie. B.Njūlis buvo svarbus, bet nuo suolelio kylantis žaidėjas. Vienas geriausių mačų buvo su lietuviais, jame pavyko surinkti 10 tšk.

Statistika: 6 rungtynės, 20 min., 6,5 tšk., 2,3 tšk., 1,2 rez. perd.

Andrėjas Glyniadakis (Graikija)

Dalį praėjusio sezono Vilniuje žaidęs 214 cm ūgio milžinas Lietuvoje tapo pajuokos objektu. Išvykęs iš mūsų šalies, jis žaidė Kipre, todėl nuostabu, kad A.Glyniadakis apskritai sudomino rinktinės trenerius. Nenuostabu tai, kad Ispanijoje vidurio puolėjo vaidmuo buvo epizodinis.

Statistika: 3 rungtynės, 4 min., 1,7 tšk., 1,7 atk. kam., 66,7 proc. dvitaškių.

Marselas Mačadas (Brazilija)

Veteranas daugiau stebėjo žaidimą, nei žaidė pats. Statistika atrodo nebloga, bet ją pagerinti pavyko tik mačuose su Iranu ir Egiptu. M.Mačadas pasirodydavo aikštelėje, kai galutinis rezultatas jau būdavo aiškus. Brazilijai pavyko pasiekti tik ketvirtfinalį, todėl čempionatas 39 metų snaiperiui buvo visapusiškai nesėkmingas. Lietuvoje M.Mačadas žaidė 2006-2007 m. Kartu su „Žalgiriu“ jis tapo čempionu.

Statistika: 5 rungtynės, 11 min., 6 tšk., 1,6 atk. kam., 1,6 rez. perd.

Hanas Motola (Suomija)

Pirmas į NBA lygą patekęs suomis „Žalgirio“ ekipoje žaidė 2006-2007 m. Dabar jam jau 38-eri. H.Motola keisdavo jaunesnius rinktinės aukštaūgius, bet aikštelėje praleisdavo tik šiek tiek daugiau laiko nei A.Glyniadakis.

Statistika: 4 rungtynės, 6 min., 2,8 tšk., 0,5 atk. kam., 0,2 bloko.

Damiras Markota (Kroatija)

Į „Žalgirį“ kroatas atvyko 2008 m. Sezonas jau buvo įsibėgėjęs, tačiau D.Markota spėjo tapti Lietuvos čempionu. Aukštaūgį galima vadinti rinktinės senbuviu, tačiau šiemet patirtis pralaimėjo jaunystei. Sunkiojo krašto puolėjo pozicijoje D.Markotą nukonkuravo jaunasis Kroatijos krepšinio talentas Darijus Šaričius, todėl buvusiam žalgiriečiui teko atsarginio vaidmuo.

Statistika: 5 rungtynės, 16 min., 4 tšk., 4 atk. kam., 1 rez. perd.

Aronas Beinsas (Australija)

Galingas australas 2010 m. tapo Lietuvos čempionu su Vilniaus „Lietuvos rytu“, bet daug kas juokėsi iš jo nerangumo. Šiemet A.Beinsas su „San Antonio Spurs“ tapo ir NBA čempionu. Ispanijoje vidurio puolėjas buvo rinktinės lyderis, tačiau tyčia Angolai pralaimėjusius ir viso pasaulio krepšinio gerbėjus papiktinusius australus aštuntfinalyje sustabdė Turkijos krepšininkai.

Statistika: 5 rungtynės, 27 min., 16,8 tšk., 7 atk. kam., 1 blokas.

Kirilas Natiažko (Ukraina)

Ukrainiečiai kartu su suomiais baigė pasirodymą po C grupės varžybų, todėl „Lietuvos ryto“ naujokas jau gali žaisti draugiškas rungtynes Vilniaus klube. Pasaulio pirmenybėse K.Natiažko buvo atsarginis vidurio puolėjas.

Statistika: 5 rungtynės, 16 min., 4,4 tšk., 3,4 atk. kam., 0,6 rez. perd.

Kirkas Penis (Naujoji Zelandija)

Puikaus snaiperio karjera Lietuvoje buvo nevykusi. Iš „Žalgirio“ jį atleido nepasibaigus 2006-2007 m. sezonui. Rinktinėje 33 metų veteranas dar jaučiasi lyderiu, bet juo būti vis sunkiau. Aštuntfinalio mače su lietuviais K.Penis pelnė 6 tšk.

Statistika: 6 rungtynės, 28 min., 10,8 tšk., 4,5 atk. kam., 2 rez. perd.

Oliveris Lafajetas (Kroatija)

Natūralizuotas amerikietis šiemet debiutavo Kroatijos rinktinėje. 2012-2013 m. sezoną jis praleido „Žalgiryje“. Pasaulio čempionate O.Lafajetas buvo pagrindinis rinktinės įžaidėjas, bet vilčių nepateisino.

Statistika: 6 rungtynės, 26 min., 5,8 tšk., 2 atk. kam., 3,7 rez. perd.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder