Visko buvo daug

Visko buvo daug

Auksinis ruduo, saulutė, gaivaus pajūrio vėjo kedenamos pasidabruotos galvos, išeiginiai apdarai ir anšlagas....

Ar galėjome tikėtis tokios didelės šventės? Galėjome, nes Klaipėdos savivaldybė ir Žvejų rūmai kartu su Pagyvenusių žmonių asociacija padarė viską, kad apie šventę sužinotų kuo daugiau senjorų, paruošė bendraamžių koncertinę programą "Dainuojanti vėtrungė" ir kaip dera šventei - vaišes bei šokius, o "desertui" - populiariąją viešnią Vitaliją Katunskytę su programa "Atverkime širdis".

Gaila, kad ne visiems pasisekė patekti į renginį, jau ir Žvejų rūmų koncertų salė per maža.

Jaudinosi asociacijos kolektyvai pasirodydami savo kartos žmonėms, bet dėkingi žiūrovai šiltai pagerbė atlikėjus - už populiarius kūrinius, skambias dainas, smarkius šokius ir puošnius kostiumus skandino gėlėse.

O per pertrauką niekas net nesiruošė ilsėtis. Fojė jau grojo kapela ir puikavosi saldumynų stalas. Visi buvo apdalinti vaišėmis, nes keturios vaišingosios lietuvaitės stengėsi pasiekti kuo atokesnius kampelius, nors sunkiai joms sekėsi, nebuvo vietos net obuoliui nukristi.

Noriu pasidžiaugti, kad jau daugybę metų mus švenčių proga sveikina nuolatiniai rėmėjai, jų ir dabar buvo daug. Dar labiau pagerbti pasijutome kai Tarptautinės pagyvenusių žmonių dienos proga atvyko meras Vytautas Grubliauskas. Jam būnant jutau, kad žmonių veidai šviesėja, o balta rožė mano rankoje nespėjo nuvysti, kol kalbėjo vadovas, nes nebuvo tuščių pažadų, tik nuoširdus pasveikinimas ir pripažinimas, kad miesto senjorai gyvybingi ir aktyvūs, o kartu kantrūs bei linkę diskutuoti. Meras paskelbė, kad 2015-ieji Klaipėdoje bus Senjorų metai ir pakvietė šventę užbaigti gerų emocijų doze su V. Katunskyte.

Ačiū Savivaldybei, asociacijos kolektyvams, rėmėjams ir Žvejų rūmų administracijai.

Dabar tik liko svajoti, kad tokių renginių mieste būtų dažniau, nes pastarasis sujudimas pastūmėjo didesnį skaičių vienišių palikti keturias sienas ir prisijungti prie bendraamžių.

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder