Tvarkinga ir švari gatvė virto purvynu

Tvarkinga ir švari gatvė virto purvynu

Uostamiesčio Trinyčių gatvėje pradėtos daugiabučio statybos suerzino kaimynus. Skundžiamasi, jog sunkiasvorė technika užtveria ir išpurvina kelią, o darbininkai nereaguoja į gyventojų pastabas.

Į redakciją kreipęsis Trinyčių gatvės gyventojas Juozas pasakojo, jog maždaug prieš 2 savaites sklype, kuriame anksčiau stovėjo pirtis, prasidėjo statybos darbai ir gatvė esą tapo vieškeliu.

"Pirmomis dienomis dar kažkiek valė, bet dabar, jei kažką bandome sakyti, sulaukiame tik keiksmažodžių", - "Vakarų ekspresui" sakė klaipėdietis.

Jo teigimu, statybininkai gatvę pavertė purvynu, kuriuo tenka bristi pėstiesiems, o sunkiasvorė technika dažnai užtveria kelią lengviesiems automobiliams.

"Greta yra vaikų darželis, sunkvežimiai vis vien braunasi pro automobilius, kuriais atvežami vaikai, susidaro pavojingos situacijos. Iki nelaimės nedaug, matyt, tikrai turi įvykti bėda, kad kas nors sureaguotų į tą betvarkę", - dėstė Juozas.

Vyriškis tikino skambinęs bendruoju pagalbos telefono numeriu 112, tačiau jam esą buvo pasakyta kreiptis tiesiai į policijos pareigūnus. Tačiau, pokalbininko teigimu, pareigūnų reakcijos Trinyčių gatvės gyventojai nesulaukė.

Klaipėdos miesto savivaldybės administracijos Statybos leidimų poskyrio vedėja Rima Liudžiuvienė informavo, jog Trinyčių g. 4A leidimas griovimo ir statybos darbams išduotas šių metų birželį: "Leidimas išduotas daugiabučio namo statybai - bus statomas 24 butų namas, kurio plotas bus didesnis nei 2 000 kvadratinių metrų."

Trinyčių g. 4A sklypas buvo komercinės paskirties objektų teritorija, tačiau prieš keletą metų detaliuoju planu paskirtis buvo pakeista į gyvenamąją.

Leidimas griauti seną pirtį ir garažus bei statyti naują daugiabutį išduotas UAB "Trenze Logistics", užsiimančiai gabaritinių ir negabaritinių krovinių ekspedijavimu geležinkeliais bei perkrovimu Klaipėdos uoste.

Savivaldybės Kontrolės ir prevencijos poskyrio vedėjas Vilius Valys sako, kad vykdydami statybos darbus darbininkai privalo rūpintis ir aplinka, ją sutvarkyti.

"Jei vyksta statybos darbai, jų vykdytojai privalo neteršti gatvių, darbo pabaigoje sutvarkyti aplinką, nuplauti išvažiuojančios technikos padangas ir panašiai. Jei patikrinę užfiksuojame taršą, traukiame atsakomybėn", - sakė V. Valys.

Specialisto teigimu, už taršą statybų aplinkoje numatytas įspėjimas arba bauda iki 2 000 litų, tačiau jei tikrintojų akiratin papulta pirmą kartą, pateikiamas administracinis nurodymas susitvarkyti, o to nepadarius jau skiriamos piniginės sankcijos.

Kontrolės ir prevencijos poskyrio specialistams perduotos Trinyčių gatvės gyventojo darytos nuotraukos, kurioje užfiksuota gatvės tarša, jie teigė pasidomėsiantys šia situacija.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder