"Šventės" svečiai - apie 15 cm žiurkės

"Šventės" svečiai - apie 15 cm žiurkės

"Mūsų kieme (J.Karoso ir M. Mažvydo 13) "šventė" - šiukšlės, supuvę lapai ir nupjauti medžiai, o pagrindiniai svečiai - apie 15 cm žiurkės.

Taip savivaldybės samdomos įmonės tvarko Klaipėdos senamiesčio kiemus. Geros ir švarios dienos, klaipėdiečiai!", - rašo VE.lt skaitytoja Viktorija.

KRATC komentaras

Ačiū klaipėdietei už pastabą. Tai dar vienas akivaizdus pavyzdys, jog ne visi klaipėdiečiai laikosi mieste galiojančių atliekų tvarkymo taisyklių. Fotografijoje užfiksuotas netvarkos faktas bus perduotas Klaipėdos miesto savivaldybės viešosios tvarkos skyriui, kuris ieškos pažeidėjo ir surašys jam administracinio teisės pažeidimo protokolą. Už tokius pažeidimus numatoma bauda iki 2000 litų.

Vertinant nuotraukoje užfiksuotą situaciją, gyventojai ar įmonės, besinaudojantys šiais konteineriais, padarė šiuos atliekų tvarkymo taisyklių pažeidimus:

1. Į komunalinių atliekų konteinerį suverstos statybinės atliekos. Statybinėms atliekoms surinkti reikia užsisakyti specialų konteinerį arba išvežti jas į Klaipėdos didžiųjų atliekų priėmimo aikšteles (iš gyventojų priimama nemokamai).

2. Kartono ir popieriaus atliekos turėjo būti išmestos į rūšiavimo konteinerį, skirtą popieriui.

3. Didžiosios atliekos (lova, stalas) turėjo būti paliktos prie konteinerio jų išvežimo dieną (grafikai skelbiami www.kratc.lt), arba šias atliekas reikėjo pristatyti į didžiųjų atliekų priėmimo aikštelę.

4. Šalia konteinerių sudėtos medžių šakos yra ilgesnės nei 1 metro ilgio, be to jas palikti galima ne anksčiau, kaip nurodoma žaliųjų atliekų išvežimo grafike (šioje teritorijoje – ketvirtadienį).

Atliekų surinkėjai antradienį popiet jau sutvarkė šią vietą - buvo išgabenę komunalines atliekas. Tačiau didžiosios ir žaliosios atliekos yra surenkamos atskirai specialiu transportu ir bus išgabentos pagal grafiką.

Viktorijos komentaras

Laba diena klaipėdiečiai, štai kas pas mus šiandien kieme vyko - dirbo vyrai, dirbo, kas sėdėjo ant kelmelio (kaip visada), kas rankomis mosikavo,kad griebia lapus ir kitas rudens gėrybes, o kas sofas draskė ir mėtė po kiemą jų likučius.

Nors dėdės su smirdančia mašina konteinerius išpurtė, visas turtas stovėjęs šalia jų liko dažniems kiemo lankytojams, kurie visada kelia apetitą ir norą nepertraukiamai žiūrėti į mūsų didelio ir gražaus kiemo erdves.

O jei taip atsainiai dirbtų visi- gydytojai, policija, valdžios žmonės? Aij...užmiršau,kad jiems nieko už tai nebūna. Gero vakaro, klaipėdiečiai.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder