Šmeižtai be pabaigos...

Šmeižtai be pabaigos...

Perskaičiau "Vakarų eksprese" (2013-05-22) Mindaugo Milinio straipsnį "Bendrijose kunkuliuoja aistros" apie bendriją "Miško tyla" ir suvokiau, kad žmogaus pyktis, įžūlumas yra begaliniai.

Turiu mintyje Andriaus Barkaus pasisakymus apie padėtį bendrijoje "Miško tyla". Manau, kad M. Milinis teisingai perteikia A. Barkaus pasisakymus. Bendriją sukūrėme tam, kad galėtume renovuoti senstantį namą, kuris savo laiku buvo modernus ir gražus, dabar liko tik gražus ir kasmet vis šaltesnis.

Tačiau, pasirodė, renovacija ne visiems priimtina, nes keletas šeimų, gaunančių kompensacijas už šildymą, gyveno kaip inkstai taukuose ir nuo pirmų dienų pradėjo trukdyti renovacijos pradžiai. 5-6 šeimynos susijungė į "opoziciją", o pasipriešinimo "flagmanu" tapo minimas A. Barkus, nors jokios nuosavybės šiame name šis ponas neturi. Vos bendrija išsirinko pirmąjį pirmininką, A. Barkus, atėjęs pas mus į butą, pradėjo jį kaltinti negirdėtais dalykais, teko nekviestą svečią išvaryti lauk, kaimynai pasielgė taip pat, agitatorių vijo lauk.

Jaunas pirmininkas buvo kaltinamas viskuo, kuo galima žmogų apkaltinti, tad metė pareigas šalin, teko rinktis naują pirmininką. Prieš naujai išrinktą pirmininkę buvo mesta visa turima artilerija, jauna moteris laikėsi tvirtai, bet pabūgusi dėl savo ir savo mažučių vaikų saugumo iš pareigų pasitraukė.

Išrinkome trečią pirmininką - vėl tas pats, ne visada sveiku protu paaiškinamas elgesys kartojasi. Atvirai pasakius, kartais darosi neaišku, kur kreiptis - į teisėsaugą ar į medikus.

A. Barkus, mano manymu, nori tapti namo bendrijos pirmininku, bet jis nėra savininkas, antra, visi gyventojai dar prisimena piketus prie namo prieš Barkų langus, kai klaipėdiečiai reikalavo grąžinti šimtus tūkstančių litų, taikiai prašydami tai padaryti A. Barkaus žmonos Larisos.

Name yra 36 butai, didžioji dalis nori sutvarkyti namą ir gyventi, kaip pridera normaliam žmogui, tačiau kelios šeimynos teismus ir prokurorus užvertė pareiškimais ir prašymais, lyg nebūtų tikrai svarbių problemų.

Teismai ir prokurorai turi jų pareiškimus priimti, bet laikas nelaukia. Renovacijos norintys gyventojai kelia klausimą - kiek mus gali terorizuoti? Juk tai kenkia viešajam interesui, gyventojų gyvenimo kokybei ir sveikatai.

O gal prokurorai gali imtis kokių veiksmų prieš piliečius, kurie piktybiškai siekia iškelti bylas teismuose, nors šioms nėra jokio teisinio pagrindo?

Antanas BUČINSKAS, Kretingos gatvės 41 namo gyventojas, namo bendrijos "Miško tyla" narys

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder