Sirai ir lietuviai – panašaus likimo broliai

Sirai ir lietuviai – panašaus likimo broliai

Šiandien žiniasklaida ir piliečiai daug dėmesio skiria Sirijai, pabėgėliams. Klaipėdiečiai 2015-09-29 stovėjo su plakatais Atgimimo aikštėje. Savi marškiniai visada arčiau kūno. Pabėgėlių atėjimui nesame pasiruošę. Tai tiesa. Kaip suprantame pasiruošimą emigrantų priėmimui? Pirmiausia, geros ekonominės sąlygos. Jų nėra. Atlyginimai, pensijos mažos. Kodėl per 25 nepriklausomybės metus tik sugebėjome Europos sąjungoje įgyti prasčiausiai ir skurdžiausiai gyvenančių reputaciją? Jei valdžia negali pasirūpinti savais gyventojais, tai emigrantais tuo labiau nepasirūpins. Neaišku, kur nuplauks Europos ir Lietuvos pinigai emigrantų išlaikymui.

Nemažai rašoma, kalbama apie Rusijos oficialią paramą Bašarui al Asadui. Manau, kad tai nėra pagalba sirams ir europiečiams. Tai tik sirų pabėgėlių gausinimas. Kodėl? Gretinu ir lyginu II-jo pasaulinio karo įvykius Lietuvoje su šiandienine situacija Sirijoje. Jos man panašios. Pabėgėliai ir vidinis, brolžudiškas karas. Kam Lietuvoje jis buvo naudingas ir kas jį organizavo? Sovietų sąjunga laimėjo II-ąjį pasaulinį karą ir, turėdama stipriausią, galingiausią kariuomenę, jos nenaudojo Lietuvoje miškiniams išgaudyti, o kvietė lietuvius stoti į miliciją, kurios tikslas buvo naikinti miškinius ir juos palaikančius. Sovietų sąjunga organizavo brolžudišką karą tik todėl, kad mažiau reikėtų gyvulinių vagonų, prižiūrėtojų tremtiniams išvežti. Lietuvis lietuvį naikino, t.y vykdė Sovietų sąjungos užsakymą. Manau, kad kiršinantis balsas iš Amerikos apie JAV kariuomenės atėjimą buvo Sovietų spec. struktūrų darbas. Kodėl iki šios dienos nėra tyrimo, kas reikalavo teikti per Amerikos radiją tokias nesąmones. Apie JAV ir Sovietų sąjungos karą.

Kiek šimtmečių vyksta pasaulyje realūs karai, tiek metų kariaujamas ir informacinis karas Informaciniam karui yra skiriami milijardai lėšų, perkamos svetimos, kitos šalies žiniasklaidos. Šiandien, ypač Rusijos informaciniai kanalai, nurodo šaltinius užsienyje, kurie transliuoja Maskvai reikalingas naujienas. Visi sutinkame, kad žiniasklaida plauna mūsų protus. Piktinamės.

Klausydama žinias, jas dar lyginu su savo šalies, tautos, giminės, šeimos istorinėmis žiniomis. Ar vyko Lietuvoje prieš 70 metų brolžudiškas karas, emigracija? Vyko. Kas iniciatorius ir užsakovas? Kaimyninė valstybė. Užgrobiant žemes reikėjo jas išvalyti nuo senųjų gyventojų. Todėl Sirijoje brolžudiško karo užsakovė taip pat turi būti kaimynė. Sirijos kaimynė yra Izraelis. Sirijos prezidentas yra kaltinamas žmogaus teisių pažeidimais. Įdomu, kokioje valstybėje nėra pažeidinėjamos žmogaus teisės? Visose. Tai pagal tą reikalavimą galima pradėti karą bet kurioje valstybėje. Ar moralu, milijonus išžudžius, pareikšti, kad tos mirtis buvo reikalingos žmogaus teisėms apginti. Tai amoralu.

Prieš penkerius metus prasidėjo sirų valymas. Jie, kaip ir mūsų seneliai bei tėvai prieš 70 metų nežino ko laukti, ko atėję ginkluoti prašys, ar paliks gyvus. Panašią gyvenimišką situaciją, kaip ir mes, lietuviai, šiandien išgyvena sirai. Pasirodo, kad milijonai išvaryti iš gimtųjų namų sirų ir dar milijonai sunaikintų yra nedidelis skaičius. Reikia dar daugiau sunaikinti sirų, todėl savo oro karines pajėgas įveda ir Rusija. Rusija nėra gelbėtoja nei sirų, nei europiečių. Ji kaip ir JAV Sirijoje vykdo sirų naikinimą.

Rusija tik tada gali save įvardinti kaip taikos nešėja ir gelbėtoja, jei reikalautų, kad JAV nutrauktų separatistų ginklavimą, žmogaus teises gintų ne ginklo, žudymų pagalba, bet civilizuotai, taikiomis priemonėmis.

Rusija to neprašo. Kodėl? Nes to nereikia kaimyninei Izraelio valstybei.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder