"Mes patys galime būti žaliaisiais kariais"

"Mes patys galime būti žaliaisiais kariais"

Jau kitą savaitę, gegužės 1 dieną, II Melnragės paplūdimyje vyks VšĮ "Ekovalstybė" rengiamos akcijos "Atgal į gamtą" atliekų tvarkymo čempionatas. Prie akcijos sutiko prisidėti ir "Nesė Group" valdybos pirmininkas Kazys Paulikas, kuris sako, jog mes visi turime kariauti su gamtos teršėjais - ir žodžiu, ir tokius įvykius filmuoti, fotografuoti, ir auklėti sektinais savo darbais.

Kodėl jūs panorote dalyvauti akcijoje "Atgal į gamtą"?

Pabendravau su VšĮ "Ekovalstybė" įkūrėju Daliumi Viršilu, jo idėja pasirodė labai graži, ir aš manau, kad privalau prisijungti ir dalyvauti. Mums visiems reikia žalio ir švaraus miesto, turime dėl to pasistengti.

Ekologija susirūpinote dar prieš šią akciją?

Iš tikrųjų visada su partiečiais mes dalyvaujame talkose. Ir praėjusį šeštadienį Melnragėje rinkome šiukšles, ir maloniai nustebino, kad pririnkome tiek daug maišų, nestigo entuziazmo nei veržlumo. Manau, ekologiško miesto idėja patrauks ir daugiau žmonių, ir mes ne tik per talkas apsirinksim šiukšles, bet ir aplinkui, savo kieme.

Žinau, kad rūpinatės dovanomis būsimo gamtos mylėtojų čempionato nugalėtojams.

Taip, bus linksmos varžybos, varžysis, kas ras didžiausią šiukšlę ir kas iškuops didžiausią plotą, bus ir prizų. Bet manau, kad tai nėra pagrindinis stimulas žmonėms ateiti vien tik atsiimti prizo; o tai nebus televizoriai ar šaldytuvai, tik simboliniai. Manyčiau, žmonės sąmoningėja ir tvarkysis ne tik tą dieną, per akciją. Eidami pajūriu juk irgi galime pakelti šiukšlę ir įmesti, kur reikėtų. Tada nereikės daryti švaros dienų ir ekologinių akcijų.

Koks miestelėnų nevalyvumas jums labiausiai bado akis?

Tie rajonai, kur driekiasi nesutvarkyti statybų plotai, ir labai nemalonu matyti, kai atvežamas maišas ir ten išmetamas. Baisu, kai pilietis neprisirengia maišo su atliekomis nuvežt į sąvartyną, o numeta prie tvenkinio ar parke. Tai yra nepilietiška ir tikrai liūdina. Reikėtų miestiečiams fiksuoti tokius atvejus, pranešti žiniasklaidai, mes turime visi kariaut su tokiais dalykais. Mes gal neskambinsim policijai, kai matysim numetant cigaretę, bet įspėti galime, ypač jaunus žmones.

Ivona ŽIEMYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder