Kada švenčiama tikroji vyrų diena?

Kada švenčiama tikroji vyrų diena?

Klaipėdos "modernaus", kaip patys sakosi, poilsio ir pramogų komplekso "Ararat“ savininkai armėnai savo arba tėvų tarnybą sovietų armijoje, matyt, prisimena kaip aukso laiką.  Kaip gi kitaip paaiškinsi vasario 23-iajai jų viešbutyje rengiamą ir plačiai reklamuojamą "vyrų dienai skirtą" gyvo garso koncertą?

Vasario 23-iosios "vyrų" diena, kaip dauguma aiškiai prisimena, buvo sovietų armijos diena. Armėnai savo rengiamo koncerto anonse rašo, kad ji - "viena iš nedaugelio dienų, kai mūsų mylimi vyrai teisėtai priima sveikinimus ir staigmenas", ir ragina moteris su buvusia švente sveikinti savo vyrus, tėvus ar brolius. Ne šiaip su viena iš sovietinių švenčių, bet okupacinės kariuomenės diena!

Tame pačiame anonse sakoma, kad armėnai tūkstantmečius saugo savo tradicijas, papročius bei paslaptis. Tomis pačiomis vertybėmis, esą, vadovaujasi ir "Ararat".

Ar nereikėtų, net ir trokštant pelno bei klientų, kuriais Tarybinės armijos dieną galbūt taps gausūs Klaipėdos rusakalbiai, išlaikyti tikrą armėnišką išdidumą ir nemokamą taurę konjako "Ararat" pasiūlyti klaipėdiečiams ne sovietų armijos šventės proga, kaip šįkart žadama kvietime, o, pavyzdžiui, Armėnijos arba Lietuvos nepriklausomybės dienų progomis?

Beje, Tarptautinė vyrų diena jau 12 metų minima pirmąjį lapkričio šeštadienį. Ar lietuviški kalendoriai meluoja?

 

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder