Ištiestos ir neištiestos pagalbos rankos

Gerbiama redakcija, nuoširdus Jums ačiū už suteikiamas galimybes pasisakyti eiliniam skaitytojui. Sakoma, kad gyvenimas ne tik pilnas netikėtumų, bet dar ir žiaurus. Tai tiesa. Daugelis realybėje susiduriame su tuo kasdien.

Teko ir man tai patirti. Tai įvyko vėlų vasario vakarą, kai privalėjau praeiti pro ne itin gera reputacija pasižymintį namą Šilutės pl. 8. Mane užpuolė ir apiplėšė ne pirmus metus ten siautėjantys paaugliai. Be mobiliojo ryšio telefono, netekau ir kitų svarbių asmeninių daiktų. Nakvynės namų darbuotojai iškvietė policiją ir greitąją. Medikai savo pareigą atliko be priekaištų, tačiau policijos darbuotojų elgesys nustebino - užuot karštais pėdsakais ieškoję nusikaltėlių, pasiūlė kitą dieną kreiptis į VPK skyrių. Ten buvau sutiktas toli gražu ne pagal operatyvaus valdymo įstatymus. Tai nustebino mane, dar neseniai vadovavusį teisinių paslaugų įmonei. Tai tiek būtų apie mano vos ne buvusius kolegas.

Tačiau naudodamasis proga, norėčiau padėkoti tiems žmonėms, kurių užimamos pareigos visai nėra susijusios su žmogaus apsauga. Už nesavanaudiškai ištiestą pagalbos ranką kuo nuoširdžiausiai norėčiau padėkoti Zitai Kriaučiūnienei, Vidai Bortelienei, o taip pat - Raudonojo Kryžiaus darbuotojoms ir savanorėms. Jų nesavanaudiška pagalba - tarsi akibrokštas policijos darbuotojams.

Kai jau buvau tarsi susitaikęs su savo nelaime, netikėtai buvau pakviestas į TS-LKD Klaipėdos miesto skyrių. Pasiūlymą pasirašė Lietuvos Seimo narė klaipėdietė Agnė Bilotaitė. Nuėjau. Ir ką Jūs manote: paklaususi manęs apie nelaimę, Seimo narė ištiesė pagalbos ranką. Ji man nupirko maisto, kad be ypatingo vargo sulaukčiau pensijos išmokėjimo. Apsiverkiau. Esu be galo dėkingas už tikrąjį žmoniškumą.

Linas VALILIONIS

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder