Gražinos skiltis

Skambinkite mums

Pelenų diena

Po Užgavėnių linksmybių vakar buvo Pelenų diena. Daug kas ir dabar nežino, ką daryti su šventintomis verbomis, kurios per metus, užkištos už paveikslų ar kitose slaptose vietose, sutrūnijo. Taigi jas reikia sudeginti. Bažnyčiose verbų pelenai šventinami ir jais barstomos galvos. Nuo vakar prasidėjo Gavėnia, kai maiste neturėtų būti mėsos. Pelenų diena laikoma ir pirmąja pavasario diena, nes juk žiema jau išginta iš kiemų. Ir vakar jau kvepėjo pavasariu...

Keistas dalykas - jau prieš porą savaičių girdėjau varnėnų giesmę. Kai teiravausi žmonių, išmanančių paukščių gyvenimo dėsnius, ar man nepasivaideno, išgirdau patvirtinimą, kad visko galėjo būti: bent kiek atšilus orams, varnėnai žvalgai parskrenda, o jei vėl atšąla, - išskrenda. Nebūtinai į tolimus šiltus kraštus. Bent kiek į šiltesnius, arčiau... Kad netrukus vėl sugrįžtų. Pats tikriausias tikriausio pavasario pranašas - čirenantis vyturys. Deja, jo dar nesigirdi.

Mokesčiai už nesuteiktas paslaugas

Ponia Virginija į redakciją atėjo mojuodama mokesčių už paslaugas lapeliais: "Man jau trūko kantrybė mokėti pusę tūkstančio už nesuteikiamas paslaugas. Jūs tik pažiūrėkit, vien už gyvatuką - šimtas litų. Taigi vonioje turėtų ausys raitytis. O nesiraito. Atvirkščiai, drebulys kūną krečia. Vadinamasis karštas vanduo - vos drungnas. Bute temperatūra - vos penkiolika laipsnių, lubos ir sienos pelija. Kažkas, sėdintis "Klaipėdos energijos" kabinetuose, nustato bendrus mokesčių tarifus visam miestui. Ir visiems dzin, kad mano bute iš čiaupų teka vos drungnas vanduo, kad mano radiatoriai, kaip liaudis sako, - tarsi numirėlio užpakalis. Tai leiskite paklausti, kodėl turiu mokėti pusę tūkstančio už paslaugas, kurių aš negaunu?" - nervinosi Virginija. Kai jos paprašiau konkretizuoti pretenzijas, ji vardijo labai logiškus dalykus: "Aš nematau, ar kas nors reguliuoja šildymą, man niekas neparodo įvadinio skaitiklio duomenų, - kiek buvo ir yra vieno ir kito mėnesio pabaigoje. Ir kodėl aš, negaudama tų paslaugų, turiu mokėti už tuos, kurie už komunalines paslaugas visai nemoka?" - širdo ji. Beje, ponia turi pretenzijų ir elektros tinklams: "Kodėl mums lapeliuose niekas nenurodo, kiek kilovatų išeikvota koridoriui apšviesti? Kodėl niekas mums nesiteikia parodyti tų koridorinių skaitiklių? Kodėl mes turime aklai tikėti, kad tiek, kiek lapeliuose užrašyta, tiek ir yra suvartota kilovatvalandžių?" - žėrė klausimus ji. Kažin ką į šituos klausimus atsakytų energetikai?

GRAŽINA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder