Gražinos skiltis

Skambinkite mums

Spauda - didi jėga

Bent jau lokaliniuose dalykėliuose. Prieš kelias dienas miestelėnas "Vakarų ekspresui" pranešė, kad Skulptūrų parke užveistame šiukšlyne guli šviesaus atminimo trenerio nuotrauka, buhalteriniai dokumentai, varžybų protokolai ir pan. Redakcijos fotografas vaizdelį įamžino, ir jis buvo publikuotas "Vakarų eksprese". Netrukus sulaukėme reakcijos. Tiesa, reagavo ne prisišiukšlinę žmonės, bet ponia, kuri kadaise buvo dirbusi tose patalpose, iš kurių dokumentai buvo išmesti Skulptūrų parke. Ji buvo labai sunerimusi: "Dabar tokie laikai, o tose sutartyse, buhalteriniuose dokumentuose galėjo būti žmonių asmens kodai, adresai, telefonai ir kiti neskelbtini duomenys", - nerimavo ji. Ponia jau net žado negalėjo atgauti besipiktindama, kad šiukšlyne atsirado ir gerbiamo mieste žmogaus nuotrauka. Gerai išmanančios buhalterinius ir ūkinius reikalus moters "Vakarų ekspresas" paprašė įvertinti savavališkai suversto šiukšlyno turinį. Ji mielai sutiko talkininkauti. Tačiau nuėjusi į tą šiukšlyną rado tik jo likučius. "Autoriai", matyt, išsigando ir bent jau dokumentus su nuotraukomis išrankiojo.

Taigi spauda bent jau dėl tokių dalykų turi galios. Dėkojame miestelėnui, apie aptiktą šiukšlyną pranešusiam, dėkojame poniai, į paskelbtą žinią sureagavusiai ir "redakcinę užduotį" atlikusiai.

"Mes patys kalti"

Tai pareiškė ponas Augustinas, kai sužinojo, jog į vieną judėjimą buria ponas, kuris gyvena iš valstybės rentos. "Jis kviesti tautą bruzdėti paprasčiausiai neturi moralinės teisės",- įsitikinęs Augustinas. Ir sakė, kad mes esame patys kalti, kad palaikome tokius ponus, kurie iš mūsų vilčių kraunasi politinius kapitalus.

Dar miestelėną papiktino tai, kad, eidami pas gydytojus, turėsime mokėti. "Triūbija, kad Europos šalyse priėmimai pas gydytojus mokami. Bet kodėl netriūbija, kad kitose Europos šalyse už darbą mokama tiek, kad žmogus, eidamas pas gydytoją, pajėgus susimokėti? Iš kur mūsų žmogeliai susimokės, kad jau ir taip pakabinti smaugiančiais mokesčių diržais ant gembės",- piktinosi Augustinas.

GRAŽINA

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder