"Gamtą privalai sutvarkyti kaip savo kambarį"

"Gamtą privalai sutvarkyti kaip savo kambarį"

Vieni pirmųjų dalyvauti VšĮ "Ekovalstybė" rengiamoje pavasario akcijoje "Atgal į gamtą" užsiregistravo Klaipėdos universiteto studentų sąjungos (KUSS) komanda.

"Mes, studentai, jau seniai mėginame Klaipėdą paversti gražesniu, švaresniu miestu, savanoriškai rinkdami atliekas. Be to, mes norime būti visuomeniški ir stengiamės aktyviai dalyvauti įvairiose akcijose, rodome pavyzdį kitiems", - sakė KUSS narys Modestas Dromantas.

Jo nuomone, reikia skatinti tokį visuomenės požiūrį, kad kiekvienas žmogus susimąstytų, kad neturime teisės šiukšlinti, mėtyti kur papuola skardinių ar nuorūkų ir kam kitam palikti sutvarkyti aplinką.

Kol kas KUSS gamtos tvarkytojų komandoje yra septynetas narių, bet tikimasi, kad jų daugės. Šiuo metu studentai rengiasi fotografuoti įmones, kurios labiausiai teršia pajūrį, atlikti tyrimus, kurių rezultatus pristatys "Ekovalstybei" ir "Vakarų ekspresui".

"Turime planų bendrauti su medelynais ir sodinti medelius. Jau esame nusižiūrėję išdegusio Smiltynės miško vietas, kurias reikėtų atgaivinti naujais sodinukais. Sumanymų turime išties daug, esame sklidini ryžto ir tikimės, kad mūsų ekologinės idėjos plis, prie mūsų prisijungs visi fakultetai", - sakė KUSS prezidentė Eglė Stankevičiūtė.

Ivona ŽIEMYTĖ

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder