Estrados likimas buvo suplanuotas prieš 5 metus?

Estrados likimas buvo suplanuotas prieš 5 metus?

Visuomeninis judėjimas "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" nuo 2011 m. vasaros pradėjo intensyviai ieškoti dialogo su valdžia sprendžiant Poilsio parko klausimus. Išsakėme nuogąstavimus dėl pavojaus Vasaros koncertų estradai, tačiau buvome ignoruojami, ieškojome teisybės teismuose.

2011 08 22 skunde rašėme: "Parko valdymo modelio parinkimas yra svarbus visuomenei, kadangi ne kartą buvo išreikšti nuogąstavimai, jog, parinkus netinkamą parko valdymo modelį, visuomenė gali prarasti svarbius parkui priklausančius objektus, tokius, kaip, pavyzdžiui, Vasaros koncertų estrada. Visuomenė pagrįstai kelia klausimą, ar, parinkus netinkamą parko administravimo modelį, nepasitarus ir neatsiklausus visuomenės nuomonės, vietoje šiuo metu, kaip teigia Savivaldybės administracijos darbuotojai, nepelningos, vos keletą koncertų per metus organizuojančios estrados, neatsiras absoliučiai visuomenei nenaudingas ir neorganizuojantis jokių renginių gyvenamųjų namų kvartalas. Prašome Teismo atkreipti dėmesį į tai, jog Dainų šventės yra Lietuvos kultūrinio paveldo dalis, o be Vasaros koncertų estrados šiam paveldui Klaipėdoje lemta numirti."

2011 m. tam klausimui spręsti Savivaldybės suformuota darbo grupė darbo neatliko, grupės susirinkimų protokolų nebuvo. Tad ir dabar parkas neturi vieno rūpestingo šeimininko, bendros koncepcijos, nėra parinktas parko valdymo modelis. Lieka didelė rizika - parkas ir Vasaros estrados teritorija gali būti suskaldyta į atskiras privataus kapitalo interesų zonas.

Parke valdžia leido monopoliškai "karaliauti" buvusio miesto Tarybos nario Mindaugo Žilio vadovaujamai UAB "Nuotykių parkas KAR KAR", neįsileisdama į parką kitų klaipėdiečių iniciatyvų.

2011 m. Klaipėdos valdžios sprendimas likviduoti UAB "Poilsio parkas" papiktino ir suaktyvino visuomenininkus. Buvo kilęs nerimas, kad likvidavus įmonę yra rizika prarasti nekilnojamąjį turtą, pirmiausia - Vasaros estradą. Mes tuomet siūlėme įmonę išsaugoti ir pertvarkyti į VšĮ. Tačiau miesto valdžia likvidavo UAB "Poilsio parkas". Ar ne dėl to, kad galėtų Vasaros estradą ir kitą šios įmonės balanse buvusį nekilnojamąjį turtą pasidalinti su "investuotojais" ar sudaryti koncesinius verslo susitarimus?

Internete yra daug ir videoįrašų, informacijos apie visuomenės pastangas išsaugoti UAB "Poilsio parkas". Klaipėdos miesto tarybos posėdžio 2011 09 22 įraše skamba Savivaldybės administracijos Turto skyriaus vedėjos Genovaitės Paulikienės kalba, raginanti politikus balsuoti už įmonės likvidavimą. Ji sakė: "Vasaros estrada - unikalus statinys ir tikrai nebus nugriaunama."

Praėjo 5 metai. Laikas parodė, kad valdžia pamiršo 2011 m. klaipėdiečiams duotus pažadus išsaugoti Vasaros estradą, o mūsų nerimas pasitvirtino.

Deja, Klaipėdos valdžia vaikosi laikino pelno, jiems svarbiau pramoniniai objektai, bet ne tikrosios vertybės - gamta, kultūra, parkas, graži miesto aplinka, klaipėdiečių sveikata. Tad Klaipėdos politikai dabar nori Vasaros estrados žiūrovinę dalį nugriauti, pylimą sulyginti su žeme. Vadinkim viską savais vardais: nugriovimas yra nugriovimas ir tai ne išsaugojimas ar modernizavimas.

Vasaros estrada yra puiki vieta miesto renginiams. Ir minimaliai ją sutvarkius galima pakviesti, paraginti Klaipėdos bendruomenę daryti daugiau renginių Vasaros estradoje.

Jolanta NORKIENĖ, visuomeninio judėjimo "Klaipėdieti! Atgaivinki savo miesto parką" vadovė

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder