Danė domina žmones

Danė domina žmones

Vis daugiau Klaipėdos gyventojų nori geriau pažinti Danės upę nuo jos ištakų iki žiočių.

Jau prieš 10 metų uostamiesčio savivaldybės gamtosaugos specialistai bandė įvertinti viso upės baseino taršos židinius ir juos šalinti. Pastaraisiais metais sugriežtinti paviršinių vandenų įstatymai sudaro sąlygas toliau ieškoti galimybių pagerinti Danės upės vandens kokybę bei jos pakrančių būklę.

Klaipėdos universiteto Baltijos pajūrio aplinkos tyrimų ir planavimo instituto specialistų ir nevyriausybinės organizacijos "Žalia banga" iniciatyva jau įkurta Danės upės vandens naudotojų bendrija. Kartu su Švedijos specialistais ruošiamas, projektas padėsiantis sukurti Danės upės valdymo struktūrą.

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybėje buvo surengta atvira diskusija "Danės upės ir jos pakrančių būklė: praeitis, dabartis, ateitis".

Praėjusią savaitę Klaipėdos miesto savivaldybėje surengta atvira diskusija "Danės upės ir jos pakrančių būklė: praeitis, dabartis, ateitis" sulaukė didelio visuomenės dėmesio.

Savivaldybės vyr. architektas Almantas Mureika diskusijoje su miesto visuomene papasakojo apie numatomus darbus, savivaldybės galimybes daugiau kreipti dėmesio Danės upei ir jos aplinkai. Diskusijos suteikė naujų idėjų, minčių visuomenės ir savivaldybės geresniems kontaktams ateityje.

Dalia ŽUKIENĖ, asociacijos "Žalia banga" pirmininkė

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder