Vežėjai nepaiso taisyklių.

Į redakciją paskambinusi mūsų skaitytoja piktinosi, esą miesto privataus transporto sistemoje - tikras chaosas.
Daug metų Klaipėdos autobusų parke dirbusi moteris tvirtino, kad miesto Savivaldybė nepakankamai kontroliuoja privačių viešojo transporto bendrovių darbą.
"Trūksta tvarkos. Savivaldybė galėtų labiau tuo rūpintis, nes privačių autobusų kontrolierės beveik visuomet sukčiauja ir tai daro dideliais mastais, - sakė nenorėjusi prisistatyti skaitytoja. - Kiek bevažiuoju privačiais autobusais, matau, kad kontrolierės nedalija bilietų. O kai paprašau - dar supyksta", - piktinosi pensininkė.
Žvejybos uosto mikrorajone gyvenanti klaipėdietė taip pat tvirtino, kad dėl per retai kursuojančių 3-ojo maršruto autobusų šioje miesto dalyje gyvenantys žmonės yra tarsi izoliuoti nuo miesto centro. Pasak skaitytojos, valdžia galėtų pasirūpinti, kad šie autobusai važiuotų dažniau.
"Sekmadienį važiavau į ligoninę aplankyti giminaitės. Po vizito turėjau net pusvalandį laukti autobuso - kaip nėra, taip nėra. Aišku, galima važiuoti maršrutiniais autobusiukais, bet tada labiau nukenčia piniginė - bilietas kainuoja ne 30 centų, o litą", - pasakojo moteris.
Tuo tarpu Klaipėdos savivaldybės Infrastruktūros ir energetikos skyriaus vedėjo pavaduotojas Gintaras Neniškis sakė, kad autobusai kursuoja pakankamai dažnai ir šio mikrorajono gyventojams neturėtų iškilti problemų dėl susisiekimo. Pasak G. Neniškio, grafike numatyta, kad 3-ojo maršruto autobusai važiuoja 8-12 minučių intervalu.
"Autobusų grafikai sudarinėjami pagal gyventojų poreikius. Kol kas skundų, kad 3-ojo maršruto autobusai per retai važiuoja, praktiškai nėra, - teigė jis. - Suprantama, kad visada yra nepatenkintų. Bet visiems įtikti neįmanoma. Žmonės norėtų, kad autobusai važiuotų taip pat dažnai, kaip ir maršrutiniai autobusiukai, tačiau tai būtų nuostolinga."
Anot G. Neniškio, visuomeninio transporto bendrovių pajamų deklaravimo kontrolę vykdo Mokesčių inspekcija. Savivaldybės darbuotojo teigimu, Mokesčių inspekcija kartais rengia vežėjų patikrinimus, kurių metu aptinka nemažai pažeidimų.
Daug pažeidimų dėl transporto priemonių techninės būklės, maršruto laikymosi ir kt. nustato ir Savivaldybės Konkurso vežėjams parinkti, reguliaraus susisiekimo maršruto aptarnavimui ir licencijų bei leidimų panaikinimo komisija. Anot Infrastruktūros ir energetikos skyriaus vedėjo pavaduotojo, per metus nustatoma šimtai įvairių numatytos tvarkos nepaisymo atvejų.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder