Valdžios rūmai ar politinių lėlių teatras?

Valdžios rūmai ar politinių lėlių teatras?

Prezidentė Dalia Grybauskaitė du ministrus patvirtino sparčiai – be laiko tempimo. Algirdo Monkevičiaus atveju galėjo tvirtinimą atidėti dėl teikimo vėlavimo, bet vis tiek patvirtino.

Na, o teikiama kandidatė į Aplinkos apsaugos ministro pareigas buvo aiškiai silpna. Bet Ministras Pirminikas Saulius Skvernelis užuot ramiai teikęs kitą, paskelbė ultimatumą Prezidentei…

Seimo daugumos ir vyriausybės pareiga tarnauti žmonėms. Valdžių tarpusavio karai niekur neveda. Vietoj karo valdžios turi tartis ir susitarti. Dialogas yra demokratiškų politikų bruožas. Valdžia neturi priešinti ir dalinti visuomenę į „savus“ ir „svetimus“. Ypač to neturėtų daryti Premjeras ir Seimo dauguma.

Deja, pastaruoju metu toks priešinimas yra itin populiarus valdžios užsiėmimas.

Sveikas protas, panašu, paliko Seimo daugumą. Rinkimai neturi tapti svarbiausiu premjero tikslu. Jo darbas organizuoti ir vadovauti LRV. Tik po to – rinkimai.

Jei nesugebama pasirinkti tarp darbo Vyriausybėje ir rinkimų, tuomet sąžiningiausia būtų atsistatydinti ir dalyvauti rinkimuose.

Premjeras negali sėdėti ant dviejų kėdžių: Lietuvos Ministro Pirmininko ir kandidato.

Lietuva neturi prabangos aukščiausios valdžios rūmų panaudos pagrindais pusei metų atiduoti politinių lėlių liaudies teatro batalinių kovų inscenizatoriams.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder