Vaistinių stygius?

Vaistinių stygius?

Kai ponia Janina, jau daug metų negyvenanti Lietuvoje, pranešė, kad Palangoje, kurios kapinėse palaidoti jos artimieji (jų kapų ji buvo atvykusi aplankyti), stinga vaistinių, pirmiausiai prisiminiau tą jaukiąją, kurorto centre. Bet daugiau vaistinių lyg ir nebūčiau galėjusi įvardinti. Tuomet p. Janina paaiškino, kad centre esą ir daugiau vaistinių. Bet nuo centro einant link Vanagupės - nė vienos. "Juk Palangoje dar tebegyvena nemažai brandaus amžiaus žmonių, kuriems eiti į centrą jau per sunku. Kai man tų vaistų prireikė, užėjau į vieną reabilitacijos centrą, bet jame žmogui "iš gatvės" jų nepardavė", - guodėsi p. Janina. Farmacininkai, tirkit rinką, - gal iš tiesų Palangoje vaistinių per mažai?

Joduotos druskos problema

Laikraščio skaitytoja išpažino serganti skydliauke. "Tad maisto produktus renkuosi labai atsargiai. O be duonos juk neapsieisi. O visa duona dabar kepama tik su joduota druska, kurios žmonėms, vartojantiems vaistus dėl skydliaukės negalavimų, šiukštu negalima - papildoma jodo dozė kenksminga. Bandžiau ieškoti kepyklėlių, kuriose duona kepama su paprasta druska. Bet ir jose, nežinau pagal kieno priesakus, - gal ES? - duona kepama taip pat su jodo druska. Tai ką daryti žmogui, kuriam papildoma jodo dozė visai nereikalinga, o atvirkščiai - labai kenksminga", - retoriškai klausė skaitytoja.

Vargas dėl kryžiažodžių

Dar viena laikraščio skaitytoja guodėsi…dėl kryžiažodžių. Visi puikiai žinome, kad brandaus amžiaus žmonėms rekomenduojama treniruoti smegenis. Ir daugelis renkasi jiems prieinamą formą – kryžiažodžius. Juos renkasi ir toji laikraščio skaitytoja. “Paprastai prenumeruoju kryžiažodžių žurnalus. Bet šiemet susidūriau su kliūtimi – jau lapkritis, o užsiprenumeruoti kryžiažodžių žurnalų kitiems metams negaliu – prenumerata nepriimama”,- skundėsi moteris. Jai ir kitiems, besidomintiems tais kryžiažodžių žurnalais, turiu priminti labai paprastą reikalą,- prenumeratai įteikti reikalinga daug papildomų etatų,- prenumeratą priimančių, ją koordinuojančių, žurnalus ar laikraščius išvežiojančių vairuotojų, išnešiotojų. Žinoma, kryžiažodžių žurnalų leidėjams tai visiškai neapsimoka. Atvirkščiai,- vieni nuostoliai. Juk visa serviso finansinė našta gultų ant prenumeratorių pečių. Ir kas jau tuos kryžiažodžių žurnalus beprenumeruotų? Turiu keletą pažįstamų, “sergančių” tais kryžiažodžių žurnalais. Ir jie, tarsi narkomanai dozės lekia prie dar išlikusių spaudos kioskų tų žurnalų pirkti. Na, o jeigu brandaus amžiaus žmogus neįgalus ar jau sunkoka vaikščioti, juk visada gali paprašyti jų nupirkti artimųjų. Jei jie išbildėję į airijas, vokietijas ar amerikas, yra dar viena išeitis – paprašyti kaimynų, einančių pirkinių į prekybos centrus. Esu įsitikinusi,- tikrai neatsakys tokios paslaugėlės.

Savo mintimis, pasiūlymais, džiaugsmais ir rūpesčiais galite pasidalinti tel. 49 34 35 darbo dienomis nuo 10 iki 13 val. [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder