Švęsdami nepraraskime budrumo!.

Artėja garbingas miesto jubiliejus, jam rimtai ruošiasi visi, tarp jų - ir policijos darbuotojai. Būtų gerai, kad šventė praeitų be didesnių nelaimių, avarijų, muštynių ar kitokių nusikaltimų. Kadangi šventės metu nebus uždrausta prekiauti alumi ir kitokiais svaigalais, dalies nesusipratimų išvengti vis dėlto nepavyks. Prie to jau lyg ir pripratome, kad tik gyvi ir sveiki visi išliktų. Kelia nerimą kas kita - ar nebus šios šventės metu nelegaliai prekiaujama ir narkotikais.
Pernai Vilniuje, Seimo rūmuose, įvykusios konferencijos metu Narkotikų kontrolės valdybos viršininkas A. Kvainickas sakė, jog narkotikų į Lietuvą yra įvežta tiek daug, kad policija jau yra nepajėgi kontroliuoti narkotikų verslą. A. Kvainicko teigimu, narkomafijos apyvarta Lietuvoje per metus sudaro apie 300 mln. litų.
Padėtis dėl prekybos narkotikais Klaipėdoje policijos pareigūnams taip pat gerai žinoma, tačiau, anot jų pačių, trūksta transporto, benzino ir etatinių darbuotojų. Tačiau gal nors šventės proga to benzino galėtų būti įpilta daugiau.
Narkotikų platintojų išradingumui šiandien nėra ribų. Pirkėjai verbuojami visur - diskotekose, parkuose, miesto šventėse, ypač tuomet, kai jaunimas gerai prisivaišinęs alaus. Prie rūkančio asmens taip pat daug lengviau prieiti narkotikų platintojui, nes yra atsiradę daug naujų rūkomų narkotikų rūšių. Jau ankstesnėse miesto šventėse jaunimas skundėsi, kad neįmanoma prie vasaros estrados nueiti giliau į mišką, nes kiekviename krūme sėdi po narkotikų pardavėją ir verčia pirkti narkotikus. Net ir miesto centre uždaruose kiemuose vaizdas tas pat: nenori pirkti narkotikų - dink iš čia. Atokesnėse vietose galima pamatyti kitokius - ant žolės parkritusius purvinus, išsekusius nelaimėlius. Kaip jiems bepadėti?
Kaip paprasta nuo alkoholio pereiti prie narkotikų, patvirtino vieno šešiolikmečio pasakojimas. Net trys jo klasės draugai tapo narkomanais. Jie eidavo į diskotekas ir ten nusigerdavo, tada jiems pasiūlydavo narkotikų. Iš pradžių jie narkotikus tik rūkė, dabar jau ir leidžiasi.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder