Šuns širdis

Šuns širdis

Skiltis gavo tokio turinio ponios Aldonos laišką: "Nebeatsimenu, ar mokyklos privalomos perskaityti literatūros sąraše buvo Michailo Bulgakovo "Šuns širdis", bet tikrai atsimenu, - ne kartą pradėjusi žiūrėti šio kūrinio ekranizaciją, išjungdavau televizorių. Nes kažko nesuprasdavau, atrodė neįdomu. Užtat šį kartą, kovo 11-osios proga parodytas šis kūrinys, prikaustė mano dėmesį ir pasirodė prasmingas parodymas būtent Lietuvos nepriklausomybės atgavimo dieną. Tik vis galvoju, ar jaunoji karta suprastų? Tikrai klasiką suprasti, suvokti jos gilumą, reikia ir metų naštos, ir asmenybės brandos, ir gyvenimo patirties. Kaip autoriui skaudėjo, kad jis visa tai sudėjo į knygos lapus? Kokioje neviltyje grimzdo matydamas, kad nėr išsigelbėjimo nuo kruvino bolševizmo? Kaip susišaukia man Bulgakovo tekstas su Egidijaus Bičkausko iš Seimo tribūnos kovo 11 - ąją pasakytais žodžiais, - nesusivoki tą gyvenimo dieną, kokią istorinę akimirką iš tikrųjų išgyveni.

Lietuvos nepriklausomybės atkūrimo dienos proga džiugūs žurnalistai klausinėjo, ko šiandien mūsų šalyje trūksta? Visi džiaugėsi, jog esame laisvi. Norėčiau garsiai pasakyti - nuo mūsų veiklumo ar neveiklumo priklauso, kam būsime paaukoti. Tikrai tik nuo mūsų pačių priklauso, kokia bus ateitis - kas taps miesto meru, valstybės vadovu, parlamento nariais. Abejojantiems siūlau paskaityti M. Bulgakovo "Šuns širdį" arba bent pažiūrėti romano ekranizaciją. Ir pasidaryti išvadą, kas nutiks, jei liksime tingiais niurgzliais ant sofos, jei tingėsime balsuoti, jei manysime, jog kažkas kitas turi sukurti gerovę. Gal ir sukurs. Bet ar tikrai tokią, kokios nori tu? Tad raginu nelikti kiurksoti prie televizorių, o eiti balsuoti rytoj ir kituose, mums labai svarbiuose rinkimuose.

Savo bendrapiliečius, tautiečius mylinti Aldona."

"Kvėpuok laisvai"

Kai taip auga rūkalų kainos, ir rūkaliai labai brangiai moka už sveikatos gadinimą, gal jus sudomins ir patrauks Sveikatos biuro organizuojami kursai "Kvėpuok laisvai"? Štai, kas pranešama apie tuos kursus: "Klaipėdiečiams, kurie patys negali atsisakyti žalingo rūkymo įpročio, Klaipėdos miesto visuomenės sveikatos biuras kovo 25 - 29 d. organizuoja specialią penkių dienų programą "Kvėpuok laisvai". Patyręs lektorius pristatys būdus, kaip lengviau atsisakyti šios priklausomybės, dalyviai įgaus ir praktinių žinių, padėsiančių mesti rūkyti.

Nemokama programa "Kvėpuok laisvai" skirta padėti pereiti nelengvą rūkymo atsisakymo laikotarpį. Užsiėmimų dalyviai sužinos, kaip sumažinti bei nugalėti troškimą rūkyti naudojant natūralias priemones: fizinius pratimus, judėjimą, vandenį, saulės šviesą, orą, sveiką mitybą, poilsį ir tikėjimą. Siekiant sustiprinti fizinę, protinę, emocinę, socialinę ir dvasinę sveikatą paskaitų metu taip pat daug dėmesio bus skiriama valiai ugdyti. Programos dalyviai įgaus sveikos gyvensenos fizinių ir psichologinių įgūdžių, kurie sustiprins jo sveikatą ir padės lengviau atsisakyti rūkalų vartojimo priklausomybės.

Penki vakarai kovo 25 - 29 d. - tai nedideli, tačiau labai svarbūs ir galbūt lemtingi žingsniai, siekiantiems išsivaduoti nuo priklausomybės. Užsiėmimai vyks darbo dienomis nuo 17 val. 45 min. ir truks pusantros valandos. Paskaitas ves didelę tokių programų patirtį turintis Gintaras Nekis, Adventistų bažnyčios pastorius, šeimos ugdymo konsultantas, baigęs "Pagalbos metantiems rūkyti organizavimas bei teikimas" mokymus. Susitikimai vyks Klaipėdos m. visuomenės sveikatos biure (Taikos pr. 76, 3 aukštas, Klaipėda). Dalyvių registracija: tel. (8 46) 311423, mob. 8 640 93348, el. p. [email protected]" Kas susidomėsite, registruokitės.

Norėdami pasidalinti rūpesčiais ar džiaugsmais, darbo dienomis skambinkite 10 - 13 val. tel. (846) 49 34 35 arba rašykite laiškus el. pašto adresu [email protected]

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder