Su referendumu Lietuvoje elgiamasi kaip Rusijoje su Chodorkovskiu

Su referendumu Lietuvoje elgiamasi kaip Rusijoje su Chodorkovskiu

Referendumas dėl euro, vos gimęs iniciatorių galvose, jau ėmė blaškytis po teismus. Tarsi būtų itin pavojingas kūdikėlis - nusikaltėlis recidyvistas.

Savaitgalį dėl to baisaus recidyvisto posėdžiavo Lietuvos vyriausiasis administracinis teismas. Tas vyriausias galiausiai nutarė kreiptis į dar didesnį vyriausią. Į Konstitucinį Teismą. O prieš tai dar tą kūdikėlį brokavo dar viena vyriausia. Vyriausioji rinkimų komisija.

Ko tas kūdikėlis taip išgąsdino? Nebent kai kam sugadino Verbų sekmadienį. Anot krikščionių, vieni šią istorinę dieną mosikavo palmių šakomis. O kiti jau galvojo, kaip nukryžiuoti Jėzų. O mes ruošiamės nukryžiuoti referendumą.

Matyt, baiminamasi, kad nepasikartotų valdžią paklaikinęs referendumo dėl žemės nepardavinėjimo užsieniečiams recidyvas. Nes antro tokio „kriminalinio“ sukrėtimo politikai jau neatlaikytų. Palūžtų dar nespėję sušokti į Europos Parlamentą. Taip sakant, ten, kur saugiau. Kur, parafrazuojant vieną politiką, negresia rublis.

Baugu gyventi valstybėje, kur kiekvienas pilietis, nepritariantis eurui, jau laikomas valstybės išdaviku. Norinčiu prijungti Lietuvą prie Rusijos ar Šiaurės Korėjos. Įsivesti rublį, penkiakampę žvaigždę ir tilto per Nerį statulas. Visą Lietuvą paversti Grūto parku. Tad vien dėl valstybės saugumo vertėtų atlikti išsamią piliečių apklausą. Kad išsiaiškintume „agentus“. Visi, kas prieš eurą - marš į Valstybės saugumo departamento būstines. Aiškintis. Pagal gyvenamąsias vietas. Tegul bus sprendžiamas klausimas dėl „agentų“ skubios deportacijos. Į Vladivostoką. Kad savo erezijomis nedrumstų europinio klimato. O visus, kurie už eurą, tegul pripažįsta teisuoliais. Ir įkuria teisuolių parką. Kiekvienam teisuoliui pasodina medelį. Parkas neužims daug vietos, nes tokių teisuolių būtų nedaug. Tad laisvos valstybinės žemės fondas per daug nenukentėtų.

Ar šitoje valstybėje jau draudžiama abejoti? Jau draudžiama turėti kitokią nuomonę, nei perša valdžia? Ar žmogus, bijantis euro, jau yra išdavikas? Jei į visus tris klausimus atsakėte teigiamai, Rusijos jau nebijokite. Nes jūs savo mąstymu jau esate Putino Rusijoje. Kažkur Tuloje ar Kalugoje. Valdomi srities gubernatoriaus, nepaliesto demokratijos. Nes jūsų mentalitetas - jau sustingusi, jokiomis „erezijomis“ neperšaunama betoninė kolona. Štai tokių žmonių-sustabarėjusių kolonų ir reikia bijoti. Nes jie jau patapę Putino vietininkais. Čia.

Demokratija yra visuomenės nuomonių įvairovė. Su galiausiai išsikristalizuojančia vyraujančia nuomone. Sužinota ne prievartiniu būdu. Ar mums leidžiama tą vyraujančią nuomonę iškristalizuoti? Pvz., referendume? Ne, to kristalo iš anksto bijomasi. Prieš jį jau taikomas psichologinis smurtas. Tai kuo mes tada skiriamės nuo Š.Korėjos? Tik tuo, kad „eretikų“ nešaudome. Kuo skiriamės nuo Putino Rusijos? Tik ten tampė po teismus Chodorkovskį, o mes tampome referendumo iniciatyvą.

Keliame klausimą - kas demokratinei valstybei svarbiau. Leisti piliečiams išreikšti savo nuomonę ar, verčiantis per piliečių galvas, įsivesti eurą. Ar dėl valiutos, nesvarbu, kiek ją garbintume, verta aukoti piliečių pasitikėjimą. Juk to pasitikėjimo ir taip ne per daug liko.

Politikai, įkvėpti Ukrainos įvykių, kalba, kad euras garantuos didesnį mūsų saugumą. Kam painioti Ukrainą? Kai pirmąkart vos neįsivedėme euro, Krymo okupacijos dar nebuvo. Matyt, buvome išgąsdinti įvykių Afganistano Goro provincijoje. Išsigandome, kad Lietuvai neįsivedus euro talibai pagrobs mūsiškius karius?

Ar Lietuvoje buvo atliktas bent vienas politikų veiksmas labai neišsigandus? Ir atitinkamai neprigąsdinus ir nepalaužus visuomenės. Tiesiog kažkokia amžinai išsigandusių triušelių šalis. Netrukdyk prichvatizacijai, nes reikia sukurti laisvą rinką. Netrukdyk banditams, nes jie verslininkai. Netrukdyk žemgrobiams, nes jie žemėtvarkininkai. Netrukdyk „Williams“, nes jie amerikiečiai. Netrukdyk sunaikinti žvejybos laivyną, nes pats laivo neįpirksi. Tad nepavydėk turtingesniam. Netrukdyk girtai vietinei žvaigždutei skeryčiotis, nes ji - didi menininkė. Jei trukdysi, dar Rusija mus okupuos. Netrukdyk vienos lyties asmenų santuokoms, nes supyks Briuselis.

O Lietuvos piliečiams ar dar leidžiama supykti? Gal jau ne? Nes jei kvailai šypsosime, džiūgausime, Rusija mūsų neokupuos. Pamanys, kad pakanka ir savų kvailelių.

Jei euras galėtų sustabdyti bent vieną okupantą, visos pasaulio valstybės pultų strimgalviais įsivesti eurą. Dėl viso pikto. Vietoj tanko. Kaip visiškai naujos konstrukcijos ginklą. O jei mūsų politikai taip galvoja, tai euro įvedimo planą turėjo parengti ne finansininkai, bet Krašto apsaugos ministerija. O kariuomenė jį iš pradžių išbandyti Ruklos poligone. Ir Ruklos seniūnijos teritorijoje. Instruktavus civilius. Jei euras nepatinka - užsidėk dujokaukę. Jei kainos kyla - griūk į apkasus. Lauk, kol atvyks sanitarai. Jei vis vien nepadeda, dar kartą užsidėk dujokaukę. Kad valdžia negirdėtų murmesio. Įsivaizduok, kad šiaurės korėjiečiams blogiau.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder