Šioje šalyje ir uodegos vizgina šunis, o ne atvirkščiai

Šioje šalyje ir uodegos vizgina šunis, o ne atvirkščiai

Šaunusis kareivis Šveikas yra kompetetingai pasisakęs apie valdžią, kuri didina alaus kainas. Anot pranašiško fronto kareivio, tokia valdžia labai greitai žlunga. Belieka tik spėlioti, ką orakulas Šveikas būtų pasakęs apie valdžią, kuri kruopščiai nusprendžia, kaip ir kokias prekes išdėlioti parduotuvių lentynose.

Arba valdžia taip gerai dirba, kad jokių didesnių problemų valstybėje neliko, arba kai ko neliko valdžios galvose.

Greičiau antrasis variantas.

Kažkokia iškreiptų veidrodžių karalystė. Gyvename šalyje, kur vėjas atsiranda todėl, kad medžiai siūbuoja, lietus lyja todėl, kad yra balos. Šioje šalyje ir uodegos vizgina šunis, o ne atvirkščiai. Bent jau valdžios šunį tai tikrai.

Vietoj to, kad stengtųsi jog atsirastų daugiau gerą atlyginimą uždirbančių žmonių, priešingai, juos apkrauna dar didesniais mokesčiais. Veiksmas lygus atoveiksmiui. Šiaip jau esame užsienio investicijų užmiršta žemė.

Kiekvieną naują kontorą, kaip ir dera čiabuviams, su orkestrais ir fejerverkais pasitinkam, nuleidę galvas tyliai išlydim. Barclays išvažiavo, Danske Bank išvažiavo, net Coca - Cola iš Alytaus į Lenkiją išvažiavo.

Dabar lenkams atlyginimus moka. Išvažiavo dar iki padangų gaisro. Ką ten Coca - Cola, net Intersnack Group su bulvių traškučiais bei Suslavičius - Felix pomidorų padažas išvažiavo. Liko McDonaldas. Nes mėsainis ir Afrikoje mėsainis. O valdžia toliau be atvangos esamus mokesčius kelia, naujus įvedinėja.

Tam, kad jaunimas nesišlaistytų pakampėmis ir neįnyktų į žalingus įpročius, valdžia atima po 15 eurų iš kiekvieno vaiko, skirtų laisvalaikio užimtumui, užtat parduotuvėse uždraudžia prekiauti nealkoholiniu gėrimu supilstytu į šampaną primenančius butelius.

Genialu. Iškart gatvėse ramiau.

Dar loterijose nepilnamečiams laimėjimus atsiimti uždraudžia. Žaisti leidžia, laimėti ne. Kad azartas neapimtų.

Štai su rūkoriais valdžia irgi išmintingai kovoja. Kiekvienam rūkančiam nuosavame balkone nuosavą cigaretę planuoja administracinę baudą išrašyti. O parduotuvėms nurodo, kad tabako gaminiai būtų po prekystaliu pakišti, kad nematytų.

Nematys tai ir nepirks, nepirks tai ir nerūkys. Geležinė logika. Klaipėda dar turi PhilipMorris. Dar neišvažiavo. Pagal logiką nematys - nereikės, reikėtų gamyklą po dideliu gaubtu paslėpti.

Visagine - radiacija, Alytuje - švinas, Klaipėdoje - chromas. Valdžia kovodama su tarša įveda automobilio registracijos mokestį. Kuo dažniau mašiniukas iš rankų į rankas keliauja, tuo daugiau pinigėlių valstybei nubyra. Kaip tas mokestis susijęs su taršos mažinimu, net Auksinio proto čempionas neatsakytų.

Klaipėdos valdžia gaivina senamiestį. Jau seniai gaivina. Kol kas jokie kvapai nepadeda. Senamiestyje žmonių, kaip Akropolio tualete.

Kaip čia atgaivinsi, kad kažkoks veikėjas su asilo ausimis prieš kelis metus nustatė taisykles, kad kavinių lauko terasos nuo spalio iki balandžio mėnesių negali veikti ir turi būti išmontuotas.

Ir tam, su asilo ausimis, ne motais, kad klimatas šyla, kad kai kurios terasos įrengtos taip, kad gali dirbti ir žiemą, kad jas išmontuoti, sandėliuoti ir vėl vasarą sumontuoti kainuoja brangiau, negu sumokėti baudas.

Bet kodėl taip yra, kad dėl veikėjo su asilo ausimis sprendimų, kavinių vadovai turi jaustis kalti?

Kad miesto širdyje žmonės šmirinėtų bent per šventes, vietinės galvos į senamiestį pasiuntė darbininkų būrius. Užtvindė siauras senamiesčio gatveles kelininkai. Anie, visai neblogos kokybės šaligatvio plyteles, o ir grindinio akmenis, iškelia ir vėl įdeda. Laukininkų gatvėje matosi ir blogesnių plytelių.

Bet tiek jau to, svarbu senamiestyje prieš šventes daugiau žmonių atsirado, kad ir vienodai apsirėdžiusių... 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder