Rūpesčiai per atostogas gražindavo į darbovietes.

Vakar nuskambėjus pirmajam naujų mokslo metų skambučiui į uostamiesčio mokyklas po vasaros atostogų sugrįžo tiek moksleiviai, tiek pedagogai. "Vakarų ekspresas" pasidomėjo kaip atostogas praleido mokyklų vadovai, kuriems tenka didžiausi rūpesčiai visų mokslo metų metu. Pasidomėjome, ar Klaipėdos miesto mokyklų direktoriai jaučiasi pailsėję, ar darbo rūpesčiai nesutrukdė jų atostogų. Deja, bet didžioji dalis pakalbintųjų vadovų teigė, kad kone kasdien tekdavo užsukti į savo darbovietę. Visus uostamiesčio mokyklų vadovus palietė ta pati problema - dėl užsitęsusios egzaminų sesijos sutrumpėjusios atostogos.

Atostogos sode

"Smeltės" vidurinės mokyklos direktorius Romanas Galdikas teigė, kad didžiąją savo atostogų laiko dalį praleido savo sode Dituvoje. Atostogų metu jam teko su šeima nuvykti į Kauną, Joniškį. "Atostogos buvo prasidėjusios dar tęsiantis egzaminų sesijai, tad teko sugrįžti į egzaminus, atestatų abiturientams įteikimo ceremoniją. Aišku, pastarasis įvykis buvo malonus ir jo negalima laikyti atostogų trukdymu", - sakė R. Galdikas.
Šiemetinės "Smeltės" vidurinės mokyklos direktoriaus atostogos truko 46 dienas. Mokykliniai rūpesčiai R. Galdikui neleisdavo pilnai atitrūkti nuo savo darbo.
Artimiausiu metu R. Galdikas ruošiasi atostogauti lapkričio mėnesį. Ką veiks šių atostogų metu, R. Galdikas sakė dar nesuplanavęs.

Priėmė svečius

Vytauto Didžiojo gimnazijos vadovas Romualdas Bloškys sakė, kad šias atostogas praleido labai puikiai. "Nors pats niekur toli nebuvau išvykęs, tačiau sulaukiau svečių iš Vokietijos. Tai buvo vokiečių, bendraujančių su Klaipėdos choru, delegacija. Puikiai visą savaitę. Tai buvo atsakomasis vokiečių vizitas. Jie atvyko rugpjūčio 3 dieną, tad dar spėjo išvykti ir miesto jubiliejui skirtas iškilmes. Svečiams aprodėme Palangą, Šventąją, Neringą, Ventės ragą. Kelionės metu teko plaukioti laivu", - sakė R. Bloškys.
Likusį atostogų laiką R. Bloškys leisdavo Šernuose esančiame sode, nes ten ramioje aplinkoje galima puikiai pasiilsėti, tuo labiau kad lepino kaip niekada geri orai.

Gamtoje su knyga

"Aukuro" vidurinės mokyklos direktorė Lygija Virkšienė paklausta apie atostogas juokavo, kad jos visos prabėgo mokykloje. "Dažniausiai ilsėjausi ramiai, gamtoje su knyga rankoje, kartais laiką leisdavau nedideliame draugų būrelyje. Nors didesnę atostogų dalį tekdavo sukiotis mokykloje. Nepaisant to, jaučiuosi pailsėjusi ir žvaliai nusiteikusi", - sakė L. Virkšienė.
Paklausus, kiek truko šiemetinės atostogos, "Aukuro" vidurinės mokyklos vadovė sakė, kad ji atostogavo tik kokias dvi savaites. Kadangi nepavyko niekur išvykti, tai išvyką į užsienį L. Virkšienė atidėjo spalio mėnesiui. Tada direktorė žadėjo kartu su vyru aplankyti Austriją ir Šveicariją.

Vargino orai

Atostogų metu "Versmės" vidurinės mokyklos direktorius Petras Montvydas buvo dažnas svečias savo kaime, esančiame Klaipėdos rajone. Kartelį teko apsilankyti Vilniuje.
"Ši vasara dėl tokių orų buvo labai varginanti, bet juk atostogos ir yra tam, kad pasistengtum pailsėti. Į mokyklą vis užsukti versdavo vykstantis remontas, kadrų klausimai, iki liepos vidurio tekdavo rūpintis egzaminų sukeltomis problemomis",- pasidalino mintimis P. Montvydas.
"Kai visi naujų mokslo metų rūpesčiai baigsis, spalio mėnesį planuoju vėl truputį paatostogauti, bet kur nors keliauti nesiruošiu", - apie būsimas atostogas sakė "Versmės" vidurinės mokyklos vadovas.

Važiuos į Graikiją

Visas atostogas, kurios buvo labai trumpos ir tetruko mėnesį, namuose praleido "Aitvaro" gimnazijos direktorė Tatjana Datenienė. "Atostogų normaliai planuoti negalėjau, nes buvo numatyta gimnazijos pastato renovacija, bet ji neprasidėjo. Atostogų metu teko sudalyvauti miesto šventėje, su šeima pasidžiaugiau jūra Palangos, Juodkrantės paplūdimiuose. Nepaisant to, nesijaučiu pailsėjusi, nes kone kasdien tekdavo lankytis darbovietėje, kurioje rūpesčių tikrai netrūksta", - sakė T. Datenienė.
Likusią dalį atostogų gimnazijos direktorė norėtų panaudoti lapkričio ir gruodžio mėnesiais. Šių atostogų metu T. Datenienė žada aplankyti Graikiją.

Nėra pinigų

Bronislava Pozingienė, vadovaujanti "Baltijos" vidurinei mokyklai, sakė, kad atostogų metu dažnai sukdavosi tarp trijų taškų - namų, mokyklos ir Klaipėdos miesto savivaldybės švietimo skyriaus, tad pailsėjusi tikrai nesijaučia. Didžiules problemas visų atostogų metu kėlė pirmųjų klasių problemos sprendimas.
"Toliau Šernų, kur turiu sodą, išvykusi nebuvau. Pinigų neturiu, kad galėčiau kur nors keliauti. Atostogausiu kitąkart gal gruodžio mėnesį", - sakė B. Pozingienė.

Keliavo po Lietuvą

"Atostogas praleidau gerai, jaučiuosi pailsėjęs. Nemažai laiko praleidau Šernuose esančiame sode. Taip pat keliavome po Lietuvą. Su šeima aplankėme Žemaitiją, Kryžių kalną, Vilnių, Europos parką", - sakė "Varpo" vidurinės mokyklos direktorius Valerijus Kuzliakinas.
Į mokyklą jos vadovą, pusantro mėnesio trukmės atostogų metu, priversdavo sugrįžti apsaugos sistemos diegimo darbai, taip pat remontas.
Likusią atostogų dalį V. Kuzliakinas žada išnaudoti per kurias nors moksleivių atostogas, tačiau ką tuomet veiks, jis dar nėra nusprendęs.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder