Rudenį lentynose atsiras naujų prekių, nes artėja rinkimai

Rudenį lentynose atsiras naujų prekių, nes artėja rinkimai

Klaipėdos moksleiviai tarpusavyje jau ėmė "čatinti" apie prasidedančius naujus mokslo metus. Moksleivių tėveliai rūpinasi kuprinėmis, sąsiuviniais, sportine apranga, kulniuoja į artimiausią prekybcentrį nupirkti gėlės žiedą. Kaip visada, po nerūpestingos vasaros atėjo Jos didenybė rimtuolė Rugsėjo 1 - oji.

Kaip jaunimas ruošėsi į mokyklą, taip Klaipėdos politikai ruošiasi naujam politiniam sezonui.

Šį rudenį žemę sudrebinančių politinių įvykių nenusimato, tačiau nenumaldomai artėjantys rinkimai "Seimas 2020" jau matosi per Klaipėdos rūkus ir neišvengiamai ims jaukti politikų protus. Ar politikos gurmanai gali tikėtis naujienų miesto politiniame meniu?

Į ryškiausius debiutantus pretenduoja naujai steigiamas Laisvės partijos skyrius.Jo branduolį sudarys V. Grubliausko rinkiminio komiteto komanda bei Liberalų sąjūdį palikę žmonės.

Ar įsisteigus Laisvės partijai padaugės laisvės Klaipėdoje, stipriai abejočiau, bet toks liberaliai nusiteikusių politikų kokteilis su nauja iškaba, yra labai rimtas iššūkis Klaipėdos Liberalų sąjūdžiui.

Visi mygtukai nuo Laisvės partijos sėkmių ir nesėkmių yra vieno žmogaus rankose. Prie pulto miesto meras. Būtent nuo jo apsisprendimo, kiek stipriai tapatintis ir identifikuoti save su Laisvės partija, ir priklausys šio politinio darinio ateitis Klaipėdoje.Liberalų sąjūdžiui skamba pavojaus varpai.

Gerokai sumenkęs ir išsikvėpęs skyrius nedelsiant turi imtis renovacijos darbų, tokių pačių, kurių dabar imasi namas Danės gatvėje, priglaudęs liberalsąjūdiečius.Ir čia rugsėjį išrinktas naujasis partijos pirmininkas, greičiausiai pirmininkė, nepadės.Padėtų aktyvus veikimas miesto taryboje. Buvimas opozicijoje surištomis rankomis yra pražūtingas. Reikia eiti į valdžią.

Bet ar liberalų ketveriukė dar ten pageidaujama, kai visi stalčiukai jau užpildyti?

Bet kokiu atveju liberalų išsibarstymas mieste, geras šansas kitoms partijoms.Prieš savivaldos rinkimus renovaciją atlikę konservatoriai turėjo laimėti rinkimus. Nelaimėjo. Ne tą vėliavą iš spintos ištraukė. Komanda yra, idėjų yra, nėra tikėjimo, kad jie tinkamiausi uostamiestyje.

Visame pasaulyje konservatoriams uostuose sunku.Nes čia daugiau laisvės vėjo, daugiau tikėjimo žmogaus galia ir pagarbos įvairovei. Per Lietuvą mezgasi krikščioniškos demokratijos politinė jėga. Labai dėkinga niša, nes Gabrieliaus akyse krikščionišką rūpestį labai sunku įžvelgti.

Tačiau žinant, kad šios iniciatyvos ėmėsi Dagys su Radžvilu, sunku tikėtis, kad krikščioniškos demokratijos banga užtvindys mūsų miestą.Jeigu kas galvoja, kad Rozovos istorija pakenks Klaipėdos rusakalbiams politikams, tai tegul galvoja iš naujo. Scenos iš filmo apie šnipus, tik dar labiau mobilizuos I. Rozovos ir jos bendražygių rinkėjus. Vienintelis pralaimėtojas čia yra miltais apibarstytas Titovas. 

Panašu, kad nuo nacionalistų nukentėjusiojo karūną, bent jau kuriam laikui teks perleisti Rozovai.

Su savomis utėlėmis besigalinėjanti Centro partija irgi turi reikalų. Puteikienės dėka į tarybą patekę politikai, staiga išsižadėjo savo kilmės. Gal ir gerai, kad nuėjo kurti, o ne griauti. Bet raketą nešėją, iškėlusią juos į politinę orbitą, visgi reikėtų gerbti. Puteikis turi grįžti į miestą, kitaip Centro partija pasklis, kaip Grigo bitės.Klaipėdos valstiečių gandriukai išskrido į Vilnių.

Dar visai gausus būrelis įsitaisė miesto taryboje. Neapleidžia nuojauta, kad jau ne už kalnų ta diena, kada Klaipėdos valstiečiui reiks rinktis, kas jo ponas, Karbauskis ar Skvernelis. Klaipėdos valstiečiai rinksis Karbauskį. Skverneliui teks ieškoti savų bakų Klaipėdoje.

Naujų prekių lentynose tikrai atsiras, nes rinkimai artėja. Tik neskubėkime jų pirkti. Kartais seni batai, nors ir išmindžioti bei įgrįsę, bet arčiau kūno. O nauji blizgantys gali dideles pūsles pritrinti...

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder