Privačių valdų apsiaustas Karklės pajūris tampa nebeprieinamas.

Praėjo beveik mėnuo, kai "Vakarų eksprese" buvo išspausdintas straipsnis "Privačių valdų apsiaustas Karklės pajūris tampa nebeprieinamas" (2003.06.27.) Po jo pasirodymo tikėjomės, kad gal būt atsilieps Klaipėdos, Klaipėdos rajono kelių policija, savivaldybės skyriai, Pajūrio regioninis parkas, kurie turi teisę išduoti leidimus ar ženklus kažkaip riboti privačias valdas. Tačiau nesulaukėme nė vieno atsiliepimo nei raštu, nei žodžiu. Klaipėdos apskrities viršininkė taip pat savo nuomonės nepareiškė. O kad iškelta problema svarbi ne tik klaipėdiečiams, liudija "Vakarų ekspreso" skaitytojų ne tik Lietuvoje reakcija, atsiliepiant į straipsnį internete.

Taip, manau greitai pamatysime į jūrą brisdami užrašą "Privati nuosavybė". Tokia netvarka gali buti tik LR. Pvz., Didžiojoje Britanijoje yra išdalinti sklypai prie vadenyno, bet pro juos gali bet kas praeiti, kad pasiektų pakrantę. Juk negalima apriboti žmonių nuo gamtinių išteklių. Tik Lietuvos valdžia kiša savo nagus ten ir pelnosi iš to, kas yra ne jų kompetencijoje. Negražu...

Neikit, žmogeliukai, prie tos šaltos jūros. Negi neturite savo kolektyvinių sodų ar kaimų, kur kvepia šienu ir dar gali atsigerti šviežio pieno. O gulėti ant smėlio - tai ruskių išmislas..

Ką Jūs, žmogeliai, visi pilni pavydo. Kaip kas moka, taip tas ir šoka. Prieitumėt ir Jūs griebtumėt.

Kažkas baisaus! Mes vos 99 km pajūrio ruoželį turime, ir tą patį keliems turtuoliams išdalinsime... Gyvenu Norvegijoje, kur pakrantės ilgis sudaro 25148 km ir kur įstatymais uždrausta parduoti sklypus arčiau nei 150 m nuo kranto, o jei specialia tvarka tai yra parduodama, tas ruožas vis tiek turi būti prieinamas kekvienam mirtingajam, savininkas negali užstatyti savo sklypo tvoromis.

Neįmanoma prie jūros nueiti ne tik Karklėje. Tą patį galima pasakyti apie teritorijas prie visų buvusių pionierių stovyklų. O kur dar "garsiosios" automobilių "saugojimo" aikštelės, kurios pavertė savo teritorija pusę kelio ruožo tarp Girulių ir Karklės?

Toks bardakas gali būti tik Lietuvoje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder