Per daug demokratijos.

Mūsų šalies aukštuose valdžios sluoksniuose dėl asmeninių ambicijų, dėl įvairių neesminių dalykų atskiri asmenys sukelia kivirčus, konfliktus, skandalus. Net grasina susidoroti su savo konkurentais, kitaminčiais. Artėjant prezidento ir savivaldybių tarybų rinkimams žiniasklaidoje vis dažniau pasigirsta šitokių "iškilių" asmenų išsišokimai. Save begėdiškai išaukština, kitus sumenkina, suniekina.
Ar ne per daug tos demokratijos taikoma iškeliant kandidatus į valdžią? Pralenda visokie suįžūlėję chamai, net anksčiau prisidirbę veikėjai, nuslėpę savo praeitį, prasižengimus ir nusikaltimus. Manau, pirmiau reikėtų įvertinti šių kandidatų ne tik profesinę kompetenciją. Svarbiausia - tolerancija, logiškas mąstymas, sveikas protas ir gyvenimo būdas, apskritai psichikos sveikata. Šitas savybes turėtų paliudyti savo išvadomis medicinos ekspertai.
Visų lygių valdžios struktūrose norėtume matyti sveikai mąstančius, padorius, tolerantiškus, savo darbą gerai išmanančius pareigūnus. Tuomet ir gyvenimas, tikėkimės, kryptų į gerąją pusę.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder