Pavasaris Klaipėdoje.

Pavasaris atskubėjo į Klaipėdą ne tik su šiluma, nors gyvenantieji prie jūros negali džiaugtis tokiu šiltu oru kaip vilniečiai. Vilnius visada daugiau gauna.
Paukšteliai čiulba, merginos trumpais sijonėliai vaikšto, medeliai sprogsta. Gyvenimas yra gražus.
Pajuto pavasarį pietinių Klaipėdos rajonų, esančių prie Jūrininkų prospekto, gyventojai, ypač tada kai vėjas nuo Dumpių atliekų saugyklos atneša visokius kvapus.
Pabudo šiukšlių rinkikai, suorganizavę gausybę talkų mieste ir prie jūros, į kurią per Nemuną ir kitas upes atplukdomos Lietuvos, Baltarusijos ir Kaliningrado krašto šiukšlės, o rinkti jas reikia Melnragėje ir Smiltynėje.
Pabudo gamta, paukšteliai, butelių rinkėjai, gatvių šlavėjai, asfaltuotojai, prekeiviai, žvejai, politikai, grafitų kūrėjai, mobiliųjų telefonų vagys ir automobilių padegėjai. Gyvenimas eina.
Palangos, Neringos, Klaipėdos miestai, laukdami trumpo vasaros sezono ir 750 metų jubiliejaus, puošiasi naujais statiniais. Vilniaus statybos artėja prie Varšuvos mastų. Kaunas irgi pabudo, bet savaip. Pasipylė visokių daškinių šūviai į konkurentus.
Pabudo statybininkai ir mūsų mieste. Viešbutis "Europa" išsivadavo nuo pastolių. Kelininkai baigia svarbius apvažiavimo kelius ir lopo gatves iš liūdno biudžeto, kuri mums malonėjo "nuleisti" Vilnius, kuriantis jau ir golfo aikštyną. Ir tai šalyje, kurioje devynis mėnesius lyja ir šalta, o trumpos vasaros panašios į žiemą. Galės turtuoliai golfą žaisti "Nijolės" kailiniais apsisiautę.
Klaipėdos meras, sprendžiant pagal jo aktyvumą, ir užmigęs nebuvo. Ką gi, jis įrodo esąs sveikų klaipėdietiškų tradicijų tęsėjas nuo pat pokario miesto vadovų laikų.
Visi vadovai - nuo Viktoro Bergo iki Eugenijaus Gentvilo, išskyrus kelis nevykėlius, buvo miesto patriotai ir puoselėtojai. O R. Taraškevičius pamažu virsta stipriausia Centro sąjungos figūra mieste ir jeigu jis turėtų politinių ambicijų patekti į kitos kadencijos Seimą, galėtų jas realizuoti. Bet geriau nereikia. Gerų klaipėdiečių reikia čia.
Iš miego atsikėlė Vyriausybės atstovas Klaipėdos apskrityje, sureagavęs į Klaipėdos savivaldybės nutarimą įvesti ekologinį mokestį į Smiltynę ir pagrasinęs mažuoju piršteliu Neringos savivaldybei, kuri ketino įvesti 500 litų mokestį tranzitiniams automobiliams.
Rinkti rinkliavą yra neteisėta, bet juk renkama ji nuo 1996 metų. Giliu žiemos miegu miegojo vyriausybių atstovai.
Kaip bitutė ant naujo žiedelio nutūpė deputatas V. Anužis, iš liberalų sąrašo per Naujosios sąjungos frakciją nusklendęs Socialdemokratų partijos link.
Priglaudė jį stiprus socialdemokratijos kamienas, kuris Klaipėdoje taip pat rodo pabudimo ženklus. Vietoje ilgamečio LDDP lyderio G. Petružio, kurio laikais LDDP prarado turėtas ir taip jau menkas pozicijas, partijos vadovu tapo patyręs ir įtakingas Valentinas Greičiūnas. Tik ar to užteks mieste, kur rusakalbiai paprastai renkasi savas partijas?
Miega tik Pakso ereliai Klaipėdoje, nors Vilniuje kalėjimo košės pasrėbęs A. Butkevičius ruošia grandiozinius valdžios užėmimo planus.
Klaipėdos liberalai reformuojasi - iš keturių skyrių mieste, kurie buvo primesti buvusios lyderio Pakso valios, turėtų likti vienas.
Liberalų vadovas miesto taryboje V. Grubliauskas ruošiasi ne tik politikai - svarbiausia pateikti nuostabaus džiazo porciją miestiečiams birželio mėnesį.
V. Anužis su A. Šulcu miesto spaudos puslapiuose šoka pavasarinius šamaniškus šokius, įrodinėdami miestiečiams savo tiesą apie dvinarius mokesčius už vandenį bei miesto tvarkymo prioritetus.
Vytautas Čepas ir Centro sąjungą skelbia džihadą Klaipėdos grafitų meistrams, kurie taip pat nesnaudžia.
Snūduriuoja konservatoriai, krikščionys demokratai, jeigu tokių dar yra Klaipėdoje. Vilniuje Bobelis ir Gražulis jau kovoja dėl prezidento posto ir kartu prieš žydų turto grąžinimą. O dar krikščionimis vadinasi.
Pavasaris atėjo. Su savo spalvomis, balsais, kvapais ir keistenybėmis...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder