O reikia tiek nedaug....

Kartais šventės ateina visai netikėtai. Apsidairai ir pamatai, jog rudenines puokštes jau pakeitė kalėdinės puošmenos. O į Klaipėdos savivaldybės viešosios bibliotekos Jaunimo skyrių (Tilžės g. 9) šventes pakvietė mažieji "Saulėtekio" mokyklos mokinukai. Malonu ir gera buvo žiūrėti į vaikų iškarpytus, išsiuvinėtus darbelius. Dėkojame mokytojoms D. Endriukaitienei ir R. Mickonytei, nepristigusioms nei laiko, nei kantrybės ir padėjusioms sukurti vaikams mažus stebuklus.
Visi trokštame nors retkarčiais pabėgti nuo kasdienių darbų, rūpesčių, rutinos. O kaip tai padaryti, jei esi mama, auginanti ne vieną ar du, o mažiausiai tris vaikus? Bet reikia tik didžiulio noro, ir nors valandėlė laisvo laiko tikrai atsiras. Tuo įsitikinome, kai į Jaunimo biblioteką sugužėjo daugiavaikės šeimos - pasipuošusios, pasitempusios - juk nedažnai tenka ištrūkti iš namų. Puikią programą ta proga surengė vaikų ir jaunimo klubas "Draugystė".
Jaunimo skyriaus darbuotoja N. Šašilkina aprodė bibliotekoje esančią periodiką, žurnalus. Tačiau net linksmybės nesugebėjo nustumti į šalį namų rūpesčių. Atsakyti į susirinkusiųjų klausimus padėjo psichologė R. Zinkevičienė. O tų klausimų, bėdų ir problemų, pasirodo, tikrai nemažai. Nagrinėjant tėvų ir vaikų santykius jaučiamos spragos. Ypač jei tėvai skaito J. Marcinkevičiaus poeziją ar R. Granausko kūrinius, o vaikai - komiksus ar ką nors panašaus...

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder