Nesuprantu mūsų užsienio politikos

Nesuprantu mūsų užsienio politikos

Nesuprantu mūsų užsienio politikos. Kaip pavyzdį paimkime mūsų užsienio politiką formuojančių asmenų santykį į dvi valstybes: Vokietiją ir Rusiją.

Vokietija pas mus šventa ir neklystanti, bet kokie Angelos Merkel pasisakymai bet kuria tema pas mus masiškai cituojami ir kone įrėminami auksiniuose rėmeliuose. Ir atvirkščiai - ką bepadarytų Rusija, viskas yra blogai arba labai blogai, o bet kuris Vladimiro Putino žodelis yra keikiamas ir neigiamas.

Tačiau, kaip paaiškinti faktą, jog mūsų „formuotojams“ nė kiek nekliūva draugiški Vokietijos santykiai su Rusija bei tos pačios šventosios Angelos pareiškimai, jog „A.Navalno nuodijimo negalima sieti su „Nord Stream 2“ projektu“?

Galbūt mūsiškiai nemoka skaityti? Tuomet išversiu į lietuvių kalbą: jūs galite nunuodyti šimtus navalnų ar net pačią Angelą, bet pinigai nekvepia.

Vadinasi, tokia pozicija mums yra priimtina?

Jeigu navalnus, skripalius ar litvinenkas nuodyti yra blogai, bet draugauti su nuodytojais - gerai, tuomet, kodėl mūsų užsienio politikos formuotojams neįtinka Baltarusijos „batka“? Juo labiau kad jis už savo prekių tranzitą per Klaipėdos uostą kasmet Lietuvoje palieka apie 160 mln. eurų...

Sakote, diktatorius? O nuo kada skaičiuosime jo „diktatorystę“? Ar nuo tada, kai meiliai šypsodamasis fotografavosi su Grybauskaite, ar tik dabar staiga tokiu tapo?

Labai mėgstame visur porinti, jog „esame europiečiai“. O tikrieji europiečiai visada mąsto išskirtinai pragmatiškai ir nemojuoja sugniaužtais kumšteliais, kurdami sau naujus priešus „lygioje vietoje“.

Sakote, kad šitaip mes „kovojam už laisvę“? Tik kažin, ar mums labai patiktų, jeigu už mūsų „laisvę“ būtų kovojęs „batka“ 2009-aisiais, kai prie Seimo guminėmis kulkomis buvo pyškinami savi protestuotojai...

Sakote, „batka“ muša žmones gatvėse „guminiais bananais“? O tuomet kodėl nekovojome už geltonas liemenes vilkinčių prancūzų „laisvę“, kai Makronas juos mušė tokiais pačiais „bananais“ Paryžiaus gatvėse?

Na, o dabar pasakykite, kad dirbu rusams ir daugiau klausimų nekils. Nesuprantu mūsų užsienio politikos...

 

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder