"Nėra susiekimo!".

Klaipėdoje iki didžiausio metų įvykio - 750 metų Klaipėdos jubiliejaus - beliko pora savaičių. Tačiau jau greitai metai laiko, kai panaikinus rytinį 8 val. 7-ojo maršruto autobuso reisą, Klaipėdos miesto rajono - Baltijos pr., Šilutės pl., Debreceno g. - apie 15 000 rajono gyventojų neturi galimybės susisiekti su miesto centru, kolektyviniais sodais Mažojo Kaimelio rajone (apie 2000 sodininkų), ligoninių kompleksu Liepojos plente.
Rajone daug pensininkų, invalidų, turinčių minimalias pajamas, tad lėšų kelionėms su persėdimais jie neturi.
Tauralaukio gyventojams įvestas naujas 14-ojo maršruto autobusas, o Klaipėdos gyventojai net nuo Šilutės plento į autobusus, važiuojančius Taikos prospektu, yra priversti eiti pėsčiomis apie 1,5 km. 14 maršrutas, nukreiptas į žvejybos uosto rajoną, dubliuoja 3-iąjį maršrutą.
2001 07 24 buvo kreiptasi į Klaipėdos m. savivaldybę (raštas Nr. 29), bet ši problema nebuvo sprendžiama.
Buvo kreiptasi į ministrą pirmininką A. Brazauską 2001 08 14. Jo atsakymas persiųstas Savivaldybei, bet niekas nieko nesprendžia.
2001 09 10 kreiptasi į Klaipėdos m. merą R. Taraškevičių, idant bent dalis 3 ar 14 maršruto autobusų būtų nukreipti į nurodytą miesto rajoną - Baltijos pr., Šilutės pl., Debreceno g.
Vėliau pakartotinai kreipėmės šalies prezidentą, taip pat Miesto ūkio komiteto pirmininką V. Anužį.
Kreiptasi į Seimo narį (asmeniškai) E. Skarbalių, kuris su V. Vizbaru (Tarybos nariu) žadėjo padėti. Deja... Lengviau su vėliavėle Seime piketuoti dėl Tibeto gyventojų, o klaipėdiečiams net pažadėto atsako nėra lig šio.
Prašome Savivaldybės valdybą, jeigu nėra galimybių koreguoti 3 ar 14 maršrutus, išskirti naują maršrutą: ligoninių kompleksas per centrą iki Debreceno g. rajono.
Nuoširdžiai prašome gerb. merą R. Taraškevičių Klaipėdos 750 m. jubiliejaus proga nuo 2002 08 01 įvesti nuolatinį mėnesinį bilietą (pradžiai tik invalidams ir pensininkams), tinkantį važiuoti tiek Klaipėdos autobusų parko autobusais, tiek kitų firmų autobusais visais miesto maršrutais. Labai jau skriaudžiami invalidai, pensininkai ir kiti mažas pajamas turintys Klaipėdos piliečiai.
P. S. Remdamiesi šalies prezidento priimamojo raštu, kuriuo buvo atsakyta į gyventojų skundą, artimiausiu metu būsime priversti kviesti Seimo kontrolierius tirti piliečių skundus dėl Savivaldybės pareigūnų piktnaudžiavimo ar biurokratijos.

Gemius

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder