Nėra ką veikti? Iššluokim rūkalius iš Seimo!

Nėra ką veikti? Iššluokim rūkalius iš Seimo!

Seimo valstietija vėl stebina. Vietoje to, kad darytų tvarką valstybėje, jie nutarė „iššluoti“ Gedimino prospektą. Net ne visą prospektą, o jo nedidelę dalį aplink Seimą.

Tiesiog šovė valstiečiams mintis uždrausti rūkyti Seimo prieigose. Ypač moksleiviams. Neva atbėga, per pertraukas dūmą traukia, net prie Seimo. Dar nuorūkas mėto, gal apie valdžią blogai galvoja.

Draudimais dar niekas nieko neįveikė. Niekas. Pavyzdys? Prašau. Grėsmė sėsti į kalėjimą po naujų metų, jeigu tave pagavo vairuojantį girtą ir tu pūstelėjai virš 1,5 promilės, yra kone nulinė. Girtų keliuose nesumažėjo, o netgi padaugėjo. Tad aišku, kad vaistas ne tas.

Kitas pavyzdys – iš naujesnių laikų. Valstietija pabrangino alkoholį. Rezultatas: tie, kas skaičiuoja pinigus (o dauguma skaičiuoja), šluoja Lenkijos parduotuves.

Bet grįžkime prie paskutinių „aktualijų“. Ar tokias iniciatyvas ir rūkymo draudimo idėjas teikiantys Seimo nariai tikrai galvoja, kad moksleiviai įrašius vieną kitą nuostatą nustos traukti dūmą, nebemėtys nuorūkų prie Seimo? Nė velnio taip nebus. Jie rūkys, tik kitose vietose. Tarkim, Lukiškių kalėjimo patvoryje.

Pats rūkiau 36 metus, prieš 8 metus mečiau. Tačiau nesmerkiu rūkančių. Ne draudimais valstybė valdoma, ne tokiom nesąmonėm... Tiesa, atrodo, kad šitie nauji paistalai apie rūkymą - nerūkymą savo jau padarė. Apie Vyriausybės 100 dienų niekas net nekalba.

Kažin, ką valstiečiai sugalvotų, padarę dar „du po 50“ (žinoma, 50 teigiamo ir 50 neigiamo)?! Štai vakar mačiau, kaip rimto stoto valstietis eidamas Gedimino prospektu pešė… net nepešė, o žygiavo su cigarete dantyse!

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder