Nelauki pabėgėlių, esi komunistas

Nelauki pabėgėlių, esi komunistas

Klaipėda jau ruošiasi priimti pirmuosius 20 pabėgėlių. Ką apie tai mano paprasti klaipėdiečiai, miesto valdžiai neįdomu. Pakaks, kad šis klausimas bus pateiktas svarstyti tarybai, tačiau jos sprendimas jau dabar žinomas. Pasak uostamiesčio vicemerės Juditos Simonavičiūtės, žmonės panikos dėl to kelti neturėtų, nes pabėgėlių bus tiek mažai, kad jie ištirps lyg lašas jūroje. Tuo labiau kad atvykėliai nepretenduos į vietinių laukiamus socialinius būstus, o jų vaikai neužims taip trūkstamų vietų darželiuose.

Tačiau Klaipėdos vadovai pripažįsta, kad miestui 2015-2016 metams skirta dviejų dešimčių pabėgėlių kvota yra labai jau sąlygiškas dalykas. Niekas negali patvirtinti, kad netrukus klaipėdiečiai nebus paprašyti priglausti daugiau nekviestų svečių. O lašas po lašo ne tik akmenį pratašo.

„Nenorėčiau, kad mes būtume iš socialistinio pasaulio, kuriame visko bijo“, - komentuodama buvusios komunistinės Rytų Vokietijos teritorijoje gyvenančių vokiečių nusiteikimą prieš pabėgėlius sakė J.Simonavičiūtė. Ir siūlė sekti ne jų, o prie Hamburgo gyvenančių vakarų vokiečių pavyzdžiu. Pasirodo tenykščiai milijonieriai nesibodi šalia savo namų pabėgėliams statyti šildomų palapinių.

Bet ištarusi A, vicemerė kažkodėl nepasakė B - kiek ji asmeniškai, kad ir nešildomų, palapinių ruošiasi pastatyti atvykėliams. Ar tai pačioje Klaipėdoje, kurioje oficialiai deklaravo gyvenamąją vietą, ar šalia turtuolių pamėgto Žaliojo slėnio kvartalo, kuriame pati gyvena.

Ir nepasakys, nes ne vienus metus prieglobstį gavusių užsieniečių integraciją uostamiestyje vykdantys socialiniai darbuotojai neslepia, kad su šios grupės asmenimis susitarti taip pat sunku, kaip ir su benamiais.

Parengta pagal dienraštį „Vakaro žinios“

Skaitomiausi portalai

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder