Neįgalieji integruojasi į visuomenę.

Klaipėdos sutrikusio intelekto jaunuolių darbo centras labai aktyviai integruojasi į visuomenę. Tai rodo jų dalyvavimas įvairiuose renginiuose bei kūrybinių darbelių parodos.
Šią vasarą centro merginos ir vaikinai pradėjo turiningai dalyvaudami Lietuvos neįgaliųjų kūrybinių darbų mugėje Vilniuje. Renginį organizavo Socialinės apsaugos ir darbo ministerija. Renginio tikslas buvo parodyti tautai Lietuvos neįgaliųjų žmonių kūrybinius darbus ir suteikti galimybę juos realizuoti. Be to, šventės metu koncertavo neįgalieji net iš dvidešimties mūsų krašto miestelių. Renginį globojo ministrė Vilija Blinkevičiūtė.
Vilniuje klaipėdiečiai užmezgė ryšius su Tauragės reabilitacijos centru, Vilniaus mokymo centru bei Trakų dienos užimtumo centru. Taip pat mugėje jie pardavė daug darbelių: piešinių, tapybos, mezginių, drožinių. Galimybę nuvažiuoti į sostinę suteikė Klaipėdos paramos centras.
Lietuvos Respublikos Socialinės apsaugos ir darbo ministerija už aktyvų dalyvavimą apdovanojo klaipėdiečius Padėkos raštu.
Kitas renginys, kuriame dalyvavo Klaipėdos neįgalieji jaunuoliai, vyko Šilutės pensione. Jo direktorius R. Jovaiša ir kolektyvas pakvietė dalyvauti šventėje. Jaunuoliai įsijungė į bendrą programą parodydami spektakliuką, taip pat šoko ir dainavo. Puiki šventė suteikė jėgų dar labiau patikėti savo sugebėjimais.
Taip pat neįgalieji ilsėjosi Šventojoje. Jie rengiasi projektui "Pažink save ir pasaulį" bei ruošiasi dalyvauti Klaipėdos miesto jubiliejinėje šventėje.

Skaitomiausi portalai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder