Ne patiekalai svarbiausia

Ne patiekalai svarbiausia

Eglutės papuoštos? 12 patiekalų gaminami? Gal ir per vėlu receptais dalintis, tačiau vieną pasufleruosiu, nes pasidaryti galima dar ir šiandien, o rytoj priblokšti savo artimuosius, bičiulius. Žodžiu, brangiausius žmones, su kuriais sėdame prie Kūčių stalo. Tam tereikia skumbrės ir prieskonių žuviai iš prekybos centro. Geriausiai nešaldytą skumbrę, galima ir neperšaldytą,- išskrosti, išimti kaulus ir skumbrės trikampį prabarstyti prieskoniais, pipirais ir smulkintais česnakų gabaliukais, pirštais pamaigyti, kad pasiektų gilesnius sluoksnius. Užvėrus skumbrę įsukti į foliją ar celofaną ir kelioms valandoms įkišti į šaldytuvą. Po to - į šaldiklį. Kūčių stalui stroganina paruošta. O dar su karštomis bulvėmis...
Bet juk ne patiekalai svarbiausia, ar ne? Svarbu mums brangių žmonių šiluma. Dėl įvairių priežasčių su pačiais brangiausiais ir susėdame kartu tik kartą metuose - per Kūčias. Jei pasiseka, kartu pabūname dar ir kelias Kalėdų dienas.
Šios Kalėdos ypatingos dvylikametei Mantei. Kai tėvai išvyko dirbti į JAV, jai tebuvo septyneri. Pokalbiai skaipu, elektroniniai laiškai toli gražu negali atstoti mamos rankų, glostant galvelę, pinant kaseles ar tiesiog priglaudžiant prie krūtinės, kai reikia paguodos, patyrus išorinio, tokio negailestingo pasaulio nuoskaudas, šilumos. Žinoma, paauglė laukia ir dovanų. Bet labiausiai - tėvelių. Nesvarbu, kad į jų nuotraukas žvelgdavo kone kasdien. Tačiau jų akių spalvas paauglė lyg ir primiršo...
Aną dieną sutikau seniai matytą jaunystės bičiulę. Ji daugelį metų kankinosi su geriančiu vyru. Vakar jos akys spindėjo, - dveji metai, kai jos sutuoktinis - nė lašo. Namuose pagaliau įsivyravo taika ir ramybė. Ir suvažiavusiems iš Lietuvos ir užsienio sūnums, dukrai nereikės kaltai sukti akių nuo "apmusijusio" tėvo. Šioje šeimoje Kalėdos - stebuklas, nes nuo jų prasidėjo šeimos galvos išblaivėjimo metai.
Tad ir Jums, mielieji skaitytojai, stebuklingų Kalėdų. O kad jos tokiomis taptų - įsiklausykite, įsižiūrėkite - šimtai priežasčių. Gal pražydo ilgai Jūsų prižiūrėtas ir puoselėtas kalėdinis katusas? Gal pirmą kartą Jūsų matytas vaikas ištiesė saldainį iš savo burnytės? Jis, dar toks mažiukas, jau su Jumis nori pasidalinti tuo, kas jam brangu... Dalinkimės. Gėriu ir šiluma. Ir tegul pildosi Jūsų svajonės ir norai, kuriuos turėsit galvoje lauždami kalėdaitį prie Kūčių stalo.

Pagalbos turgelis

Baldai. Ponas Kostas padovanotų spintą su antresolėmis ir sekcijos dalį (išsivežti patiems). Tel. 8 699 19076.

Gemius

Raktažodžiai

Rašyti komentarą

Plain text

  • HTML žymės neleidžiamos.
  • Linijos ir paragrafai atskiriami automatiškai
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.
Sidebar placeholder